www.car.cz
 

Na Cardion ab GP padl absolutní rekord v historii nového Masarykova okruhu
     19.8.2007 15:38 - tisková zpráva


Cardion ab Grand Prix České republiky

Mistrovství světa silničních motocyklů tříd 125ccm, 250ccm a MotoGP

Automotodrom Brno 17.-19.srpna 2007

 

Návštěvnost podniku Cardion ab Grand Prix České republiky 2007 se přehoupla daleko přes pomyslnou hranici dvou set tisíc diváků. Na páteční tréninky se přišlo podívat více než 31 000 diváků, v sobotu bylo na tribunách přes 72 000 tisíc fanoušků a dnešní závod vidělo na 141 000 návštěvníků. Areál brněnského Automotodromu tedy za tři dny pojal celkem 245 039 návštěvníků.

 

Výkonná ředitelka společnosti Automotodrom Brno, Ivana Ulmanová, k rekordní návštěvnosti uvedla:

 

Tak vysoká návštěvnost nás až překvapila. Uvažovali jsme o dvou stech tisících, byli bychom šťastni i kdyby přišlo sto osmdesát tisíc návštěvníků. Ale když mi dnes volali toto finální číslo, tak se přiznám, že mě až zamrazilo. Takovou masu návštěvníků jsem opravdu nečekala. Ještě před startem třídy MotoGP byli na pokladně lidé a kupovali si vstupenky. Jezdci se shromažďovali na gridu a stále se ještě prodávalo.

 

Více lidí bylo jen na staré Velké ceně, když ještě tento okruh nestál. To bylo v letech 1965 a 1974, kdy byl okruh mnohem delší než tato nová trať. V historii nového Masarykova okruhu je letošní návštěvnost Cardion ab Grand Prix absolutním rekordem. 

 

K tomuto rekordu nám hodně pomohlo i to, že celý seriál v přímém přenosu vysílá Česká televize a fanoušci se přijeli podívat na jezdce, které znají z televizních obrazovek.

 

Navíc nám na poslední chvíli rakouská televizní stanice ATV nabídla, že pre-event s jezdci bude ve Vídni, takže přijelo i hodně Rakušanů, které jsme ani neočekávali.

 

Myslím, že seriál MotoGP se konečně dostal do podvědomí lidí. Kromě přímých přenosů jsou na České televizi vysílány ještě dva pořady věnované Mistrovství světa silničních motocyklů. Je to magazín MotoGP, který je plně v naši kompetenci, a dále pořad 102 oktanů.

 

I pří té obrovské mase byl příjezd návštěvníků na okruh naprosto bez problémů, policie nezaznamenala žádné problémy. Z organizačního hlediska bylo vše perfektní a musím všem poděkovat. Celkově nám víkend vyšel maximálně dobře. Čeští jezdci skončili jeden na bedně, druhý na bodech. Jenom Gábora Talmacsiho, kterému rovněž vděčíme za vysokou návštěvnost, je mi líto.“

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Lukáš Pešek při Cardion AB GP ČR 2007 od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose