www.car.cz
 

Předposlední bitva sezóny Octávia cupu při mosteckém vrcholu
     20.8.2007 21:58 - tisková zpráva


Kárný se léčí, Hájek dostal trest, vrací se Došek

 

Účastníci letošního jedenáctého ročníku Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu za sebou mají celkem tři závodní víkendy a ještě dva je čekají. Ten následující se jede 24. – 26. srpna na Autodromu Most při vrcholné akci roku, kterou je český podnik FIA Evropského šampionátu tahačů Matador Czech Truck Prix.

 

V předběžné startovní listině figuruje jedenadvacet jmen a startovat tentokrát bude dokonce i František Došek. Nestor poháru a jeho absolutní vítěz z let 1997 a 1999 ohlásil návrat a podle svých slov z předchozího mosteckého podniku, kde se byl osobně podívat, se velice těší. S novou octavií už testoval, ale naostro s ní ještě nezávodil. V seznamu přihlášených jezdců naopak chybí Miloslav Kárný, který utrpěl nepříjemné zranění krční páteře při předchozím nedělním dopoledním závodě.

 

Byl jsem za Mildou dvakrát v mostecké nemocnici a naposledy jsem s ním telefonem mluvil minulý týden. Jeho stav je lepší a nyní už byl převezen do Brna. Léčení ale potrvá ještě dlouho,“ prozradil sportovní manager poháru Milan Polanský.

 

S tím souvisí také další informace. Majitelé poháru a promotér se usnesli na potrestání Ctirada Hájka, který kolizi s vážnými následky způsobil. Na základě zevrubného rozboru havárie jezdce vyloučili z následujícího závodu. „Samozřejmě to nikoho netěší a ani Ctirad kolizi jistě nezpůsobil úmyslně. Přiznal ale, že šlo o nepozornost a tu si v tak exponovaném místě mostecké trati opravdu žádný jezdec nesmí dovolit. Proto takto promotér rozhodl,“ doplnil ještě Polanský.

 

Octavie během mosteckého víkendu trucků závodí pravidelně a všichni jezdci se těší na bohatou diváckou návštěvu. Už v pátek v 16,10 jezdci vyrazí na trať do mimořádného volného tréninku. Sobota bude dnem kvalifikací. V 10,05 začíná volný trénink a ve 12,45 začne oficiální měřená jízda, která potrvá tři čtvrtě hodiny. Během ní jistě každý najde prostor pro zajetí nejrychlejšího kola. Deset nejlepších se pak utká v tradičním a atraktivním Superpole. V něm se od 14,30 teprve  definitivně rozhodne o podobě startovního roštu pro nedělní první závod. Ten bude odstartován dopoledne v 11,05. Odpolední druhá bitva začne ve 14 hodin a 10 minut.

 

Také z tohoto víkendu bude pořízen televizní záznam a jeho sestřih bude v následujícím týdnu vysílat sportovní kanál České televize ČT4. Mostecký okruh bude skutečně v obležení novinářů i diváků z celé Evropy. Těch se mimochodem očekává opět několik desítek tisíc.

 

Účastníci Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu jim připraví určitě hodně napínavou podívanou.

(20.8. 2007)

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Letní Most 2007: havárie Hájka do Kárného a Bareše, foto Dan Michl

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose