www.car.cz
 

Cena Slovenska pro Nimče a Charouze
     22.8.2007 09:22 - Vladimír Rožánek


        Cena Slovenska v závodech automobilů na okruzích si získává nové místo v kalendáři významných okruhových závodů a letos poprvé patřila také do bodovaných závodů vrámci MMČR na okruzích, v divizích 3 a 4.

Divizi 4 do 2000ccm3, která nezvykle absolvovala dva sprint závody, patřila v sobotu Slováku Ďurovkinovi na Audi A4 ST, za ním dojela trochu překvapivě Karolina Czapka z Polska na Renaultu Clio a bronzový post obsadil další domácí pilot Sládečka na Octávii. Z našich byl nejlepší Jiří Skula na šestém místě a 11. dojel Levíček s Meganem.

Druhý, nedělní závod, vyhrál s náskokem 2 sekund náš Miroslav Forman na Audi A4 ST, druhé místo patřilo opět Polce, se jménem Czapka a třetí tentokráte dojel další domácí jezdec Mikoláško, který s Octávií zvítězil při prvním závodě v Brně. Nedařilo se Novotnému, ani vítězi ze soboty Durovkinovi.

V divizi D4 nad 2000ccm3 se na Slovensku odjely také dvě jízdy sprintu. V první dominoval Václav Nimč, který s Mercedesem DTM bojoval o zónový titul. S dvaadvacetisekundovým odstupem skončil druhý Charouz a třetí místo vybojoval Miro Konopka se Sallenem S7-R GT. Bramborové místo zbylo na Machánka s Porschem a nezvyklý vůz Attack K-1 s pilotem Květňanským, dokončil závod na pátém místě.

Druhá jízda byla ve znamení Charouze, který opět ovládl trůn krále českých okruhových závodů v D4 nad 2000ccm3. Druhé místo si na Slovensku nechal Miro Konopka a třetí do cíle dojel Milan Maděryč s Audi A4 DTM. Pátým místem zaujal další speciál Audi TT-R DTM s pilotem Viliamem Liedlem a sedmé místo si zasloužil svým výkonem Vonka na Porsche 911 GT3.

Při MMČR v divizi 3, nebo-li formulích do 1400ccm zvítězil v sobotu Lešínský, před Horákem a Chabrem a nedělní start se povedl nejlépe Horákovi a na bedně mu asistovali ještě Loukota a znovu třetí Chabr.

Doplňkové závody BMW 1 Challenge vyhrál v sobotu Fulín, před Firlou a Němcem.

V neděli měl více štěstí Firla, druhý dojel Fulín a třetí opět skončil Němec. Mezi dvanácti dokončivšími piloty se proháněl i rallyecrossový specialista Maďar Harsanyi.


Výsledky Ceny Slovenska automobilů:

D4 do 2000ccm3:

1. jízda:

Ďurovkin (SK) – Audi A4 ST

Czapka (PL) – Renault Clio

Sládečka (SK) – Škoda Octávia

    2. jízda:

    Forman (CZ) – Audi A4 ST

    Czapka (PL) – Renault Clio

    Mikoláško (SK) – Škoda Octávia I

D4 nad 2000ccm3:

1. jízda:

    Nimč (CZ) – Mercedes Benz DTM

    Charouz (CZ) - Mercedes Benz DTM

    Konopka (SK) – Salleen S7-R GT


2. jízda:

    Charouz (CZ) - Mercedes Benz DTM

    Konopka (SK) – Salleen S7-R GT

    Maděryč (CZ) – Audi A4 DTM

        D3 – NF 1400

        Sobota: Lešínský, Horák, Chabr

        Neděle: Horák, Loukota, Chabr


          BMW 1 Challenge:

        Sobota: Fulín, Firla, Němec

        Neděle: Firla, Fulín, Němec


Další díl MMČR na okruzích se koná při Podzimní Ceně Brna, společně se závody FIA GT.


Vláďa Rožánek



 
 
Fotogalerie:   Piešťany, okruhové MMČR a vítězné MB DTM, foto Martin Straka, BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose