www.car.cz
 

Závodní tahače s Čechy za volantem putují do Mostu
     22.8.2007 12:34 - Vladimír Rožánek


Na čele evropského šampionátu trucků je prozatím Švýcar Bösiger, který s roudnickou Buggyrou nasbíral 249 bodů a na druhého Albaceteho získal náskok 33 bodů. Ovšem Španel Albacete mosteckou trať velmi oblíbenou a nerad na prohrává, boje o čelo tak budou jistě zajímavé. Na potrápení Albaceteho však spadeno i český pilot Vršecký, kterému s druhou Buggyrou patří třetí místo v šampionátu.

Gerd Koerber na MANu funguje na bramborovém postu a v Mostě bude usilovat o jeho vylepšení. Šesté evropské místo zatím patří navrátilci mezi mistry volantu - Rakušanu Egonu Allgäuerovi s dalším MANem, kterých bude v Mostě k vidě hned 10. S jedním z nich vyrazí i domácí mostecký pilot Michal Dolák, který truck zdědil po Adamu Lackovi. Truck, po nesnázích s převodovkou a motorem je opět připraven a za podpory jabloneckých truckerů Moskala a Kakrdy se těšíme na nějaké další evropské body.

Frankie Vojtíšek zatím nemůže ze zdravotních důvodů startovat, ovšem do jeho trucku Renault Premium se usadí velmi dobrý Angličan Ross Garett, kterého mosteč diváci znají z jeho úcinkovaní na značce Foden. Druhý stájový vůz zabojuje s Markusem Altenstrasserem, který jeden čas startoval s prototypy Sports Car Challenge, které o víkendu také uvidíme.

Mezi favority zařadíme Albaceteho, Vršeckého, Bösigera, ale také Němce Hahna s Mercedesem a duo Koerber-Allgäuer na Manech. Překvapit však mohou i ostatní, protože sezóna FIA Truck Racing Cupu zatím velmi vyrovnaný průběh a zejména výkony nováčka Bellocka na MANu dávají šanci na překvapení. My budeme fandit českým barvám, stájím Buggyra, Frankie Truck Racing a CarDo Racing s Michalem Dolákem.

Pořadí FIA Truck Racing Cup před Mostem:

Bösiger (CH) - Buggyra Freightliner - 249

Albacete (ESP) - MAN - 216

Vršecký (CZ) - Buggyra Freightliner - 197

Koerber (D) - MAN - 151

Hahn (D) - Mercedes Benz - 142

Allgäuer (A) - MAN - 101

Oliver (GB) - MAN - 69

Bellock (F) - MAN - 59

Levett (GB) - MAN - 44

Vojtíšek (CZ) - Renault Premium - 43

J.Rodriguez (PORT) - MAN - 19

Martin (ESP) - Renault Premium - 14

Adua (F) - MAN - 13

Echeverria (ESP) MAN - 13

..Dolák (CZ) - MAN - 7

Společnost budou v Mostě dělat truckům, stejně jako vloni, prototypy a vozy kategorie GT ve Sports Car Challenge, ČP Škoda Octávia Cup a BMW 1 Challenge. První ostrý závod tahačů začí ve 13,45 sobotního času.

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Michal Dolák v Zolderu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose