www.car.cz
 

Simon Jean-Joseph: Svou kůži ve Zlíně neprodám lacino !
     23.8.2007 09:01 - tisková zpráva


Francouzský pilot Simon Jean-Joseph si Zlín v minulosti zamiloval. Při premiérovém startu dokázal senzačně zvítězit, o rok později již tolik štěstí neměl a s renaultem skončil na střeše při průjezdu RZ Troják. V letošní sezoně reprezentuje s vozem Citroën C2 S1600 francouzský Citroën Sport.

 

„Samozřejmě na vítězství z roku 2004 rád vzpomínám. Startoval jsem zde poprvé a ihned se mi podařil husarský kousek. Letos to však bude mnohem těžší. Do každé soutěže jdu s cílem předvést to nejlepší, a tak ani letošní zlínský start nebude výjimkou. Umístění blízko špičky výsledkové listiny není nereálné,“ říká Simon Jean-Joseph. Starty v evropském šampionátu i seriálu IRC považuje rodák z Martiniku za novou a vzrušující výzvu.

 

Je mu však jasné, že navázat na zisk evropského titulu v roce 2004 je nereálné. I on nyní vnímá, že konkurence letos hodně „přitvrdila“: Kombinace Evropy a IRC prospívá oběma šampionátům. Tolik špičkových jezdců tu ještě nebylo. Žádný závod nemá jasného favorita, vše je hodně vyrovnané. To vše s sebou nese výraznější mediální odezvu, na čemž má svůj podíl i Eurosport. Podle mého názoru je pro účastníky schůdných deset až dvanáct závodů. Potom bude zajímavý pro soukromé týmy a privátní jezdce,“ dodává k budoucnosti Intercontinental Rally Challenge.

 

Snědý Francouz se loni na závodních tratích příliš neobjevil, ostrým startem se připomenul pouze na Madeiře, kde obsadil páté místo. Naopak byl k vidění při testech Dacie Logan S2000, která světlo světa zřejmě nikdy nespatří. K budoucnosti speciálů S2000 je těžké něco říci. Musíme počkat a uvidíme, kam se bude vývoj směřovat,“ říká „JJ“.

 

Letos je vše odlišné. Simon Jean-Joseph brázdí tratě mistrovství Evropy i IRC. Neztratil se v Turecku, velmi blízko byl vítězství v Bulharsku, kde se musel sklonit pouze před současným lídrem ME Ilievem. C2 je na asfaltu výtečná, jejím přednostem je výtečná trakce a ovladatelnost. Proto mám větší šanci bojovat o přední příčky na asfaltových závodech. K nim patří i barumka. Proti ostatním Evropanům může být mou výhodou znalost zdejších podmínek či některých úseků. Hodně však bude záležet na počasí, naznačil Jean-Joseph.

 

 

Ve Zlíně 23. srpna 2007   

 

Tomáš PLACHÝ

   tiskové středisko     Barum rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   Rally Prachatice 2007 - foto Vladislav Maschl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose