www.car.cz
 

Belgičané Loix a Casier jsou na Barumku 2007 připraveni
     24.8.2007 00:14 - tisková zpráva


Silnou pozici může mít na předním místech letošního ročníku Barum rally Zlín belgický rallysport. Do role žhavého kandidáta na prvenství můžeme směle pasoval Freddyho Loixe (Fiat), překvapit může i jeho krajan Bernd Casier (Peugeot).

 

Bývalý tovární jezdec Mitsubishi Freddy Loix naskočil do seriálu IRC při domácí Ypres Rally. Pouze defekt ho vyřadil z boje o přední umístění, při premiéře s fiatem na Madeiře stávkovala technika. Po absolvování seznamovacích jízd však neskrýval optimismus: Tratě jsou těžké, o tom není pochyb, ale mnohem více mi připomínají Belgii, než tomu bylo na Madeiře. Budu zde startovat poprvé, což sebou může nést určitá rizika, ale přesto bych rád dosáhl na stupně vítězů.“

 

Právě uklouzaný povrch, vytahaná šotolina a uskákaný asfalt jsou věci, které může Loix snáze akceptovat než jeho konkurenti.Nebránil bych se ani dešti, i když kvůli divákům bude určité lepší slunečné počasí. Právě vaše soutěž je diváckou kulisou proslulá,“ uvedl Loix.

 

Také Bernd Casier, pilotující vůz Peugeot 207 S2000 týmu Kronos nebyl tratěmi příliš zaskočen. Určitě jsou hodně specifické, úzké, často se jede v blízkosti stromů. Ale i tak doufám, že zde dokážeme být dostatečně konkurenceschopní. Hlavním cílem je však načerpat zkušenosti pro příští ročník, tedy rád bych spatřil cílovou rampu,“ zhodnotil tratě Belgičan.

 

„Umístění v bodované osmičce by bylo velmi dobré, uvidíme však, jak rychlí dokáží být domácí jezdci, které příliš neznám,“ dodal loňský účastník světového juniorského šampionátu.

 

  

 

Ve Zlíně 23. srpna 2007        

 

     Tomáš PLACHÝ  

tiskové středisko  Barum rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   Barumka 2007: Shakedown od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose