www.car.cz
 

Most: Odborník se diví, laik žasne! OPĚT taškařice ze strany FIA !!!
     26.8.2007 23:44 - tisková zpráva


Přestože jezdci týmu Buggyra International Racig Systém Markus Bösiger a David Vršecký vyhráli po strhujícím závodě osmikolovou kvalifikaci, do startu první řady pohárového závodu se vedle sebe měli původně postavit Gerd Körber a Jean P. Belloc. Důvod? Podle rozhodnutí FIA byla totiž původně vítězná trojice Bösiger, Vršecký, Albacete diskvalifikována!

Zatímco Antonio Albacete byl potrestán za zcela prokazatelný opakovaný útok na Vršeckého, což ostatně potvrdil i obrazový materiál, „vina“ obou jezdců na Buggyrách spočívala v tom, že si dovolili porazit úřadujícího šampióna Albaceteho. Pravda, se slovy o tom, že by se jezdci neměli mezi sebou vzájemně otloukat lze jen souhlasit.
 
Škoda jen, že stejný názor neměli odpovědní činovníci v sobotu, kdy Albacete najel cíleně do Vršeckého! A na Nürburgringu, kde jezdci udělali po startu z Bösigerova speciálu nepojízdný vrak pro změnu nikdo z odpovědných činitelů nic neviděl. Že by slepota na objednávku…

V rámci zachování objektivity je však nutno podotknout, že v průběhu jednání učinil Albacete gesto hodné velkého šampióna. Komisi projednávající průběh závodu totiž sdělil, že pokud penalizace, tak pouze pro něj a Davida, neboť Markus je ve všem nevinně. Ani toto „svědectví“ však komisi v jejím rozhodnutí nezviklalo.

Vraťme se však k samotné kvalifikaci. Hned po startu šel do čela Albacete sledován Vršeckým a Bösigerem. Na konci prvního kola se pak Markus dostal před Davida a začal systematicky stahovat Antoniův náskok. V polovině závodu se Bösiger křišťálově čistým manévrem posunul před Albaceteho. Totéž se po několika vteřinách podařilo Vršeckému. Albacete reagoval po svém, najel na Vršeckého a byl znovu druhý.
 
David ovšem znovu úspěšně zaútočil a inkasoval další ránu. Prokazatelným důkazním materiálem byla zadní část Vršeckého speciálu, který však tentokrát svou pozici ustál. Obhájce titulu zvolnil, jak se později ukázalo, nic jiného mu ani nezbývalo. Jak totiž vyšlo najevo, u jeho vozu začal odcházet diferenciál… Čtvrtý dojel Körber, pátý Belloc!

Několik minut před startem pohárového závodu však bylo všechno jinak. Týmy Buggyra International Racing Systém a Equipo Cepsa se proti rozhodnutí o diskvalifikaci svých jezdců odvolaly! FIA šalamounsky rozhodla o tom, že Bösiger, Albacete a Vršecký zůstanou na prvních třech místech. Osudem závodu se budou zabývat v dalších týdnech. Nedělní výsledky jsou tak provizorní.
 
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   EP trucků v Mostě a Buggyry, neděle, foto Buggyra

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose