www.car.cz
 

Jirka Mičánek junior touží o víkendu na Nürburgringu bodovat
     30.8.2007 16:13 - tisková zpráva


Dosáhnout na svoje první body v Poháru Porsche Carrera touží tuto neděli v letošním sedmém závodě seriálu, který se pojede na německém Nürburgringu, touží brněnský jezdec Jiří Mičánek. Společně s ním se představí na startu ze stáje Mičánek Motorosport i další Brňan Vladimír Hladík.
 
"Do konce seriálu už zbývají poslední tři závody. Netajím se cílem dosáhnout letos na bodované umístění v první patnáctce. Mnoho pokusů mi nezbývá, proto bych rád bodoval už o tomto víkendu," řekl před odjezdem do Německa Jiří Mičánek junior.
 
K optimismu ho vede i skutečnost, že trať v Nürburgringu Mičánek i Hladík dokonale znají z testování. V posledním závodě seriálu v Zandvoortu sice Mičánek skončil na 23. místě. Ovšem o lepší umístění jej připravila kolize.
 
Měsíční přestávku od posledního závodu si Mičánek vyplnil startem ve dvou závodech seriálu Porsche Sport Cup. V prvním skončil na mokré trati devátý, ovšem v odvetě dojel druhý, když jej od vítěze dělilo pouhých 0,082 sekundy.
 
"Letošní sezonu sice máme hlavně na seznámení se s tímto seriálem a také na získání zkušeností. Přesto jsou poslední výsledky slibné a na bodované místo bychom mohli dosáhnout. Nejraději bych byl, kdyby se to podařilo už o tomto víkendu. Hodně bude záležet na výsledcích kvalifikace," dodal šéf stáje Jiří Mičánek senior.
 
Na piloty v seriálu Porsche Carrera Cup čeká na Nürburgringu okruh v délce 3,629 kilometrů. Závod je vypsán na 23 kol v celkové délce 83,467 kilometru. V závěru sezony jsou na programu ještě dva závody: 23. září v Barceloně a tečku za sezonou udělá 14. října závod na Hockenheimu.
 
JiPo

 
 
Fotogalerie:   Mičánek Motorsport na Sachseringu s medailí, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose