www.car.cz
 

Kapesní navigátor do auta i do ulic
     1.9.2007 08:53 - tisková zpráva


Přenosná navigace Panasonic Strada CN-GP50N

 

Praha, 31. srpna 2007 – Společnost Panasonic uvádí na český trh přenosnou navigační jednotku Panasonic Strada CN-GP50N, která může zároveň fungovat jako Bluetooth hands free sada nebo prohlížeč digitálních fotografií. Kompaktní jednotku  o rozměrech 128 x 84 x 30 mm lze při každém parkování vzít s sebou, aby nelákala zloděje a samozřejmě ji posádka může používat také mimo vůz k orientaci v ulicích cizího města – integrovaná baterie vydrží až 4 hodiny provozu. Přístroj je kompletně lokalizován, takže akustická navigace i menu jsou v češtině.

 

Přenosná navigace Panasonic Strada má v současné době největší širokoúhlý dotykový displej na trhu s úhlopříčkou 12,5 cm a obsahuje mapy pokrývající 37 evropských zemí. Informace uložené v databázi zahrnují 1 300 000 destinací po celé Evropě, tematicky rozdělených do různých kategorií včetně hotelů, parkovišť, čerpacích stanic a restaurací. Mapy lze snadno aktualizovat z paměťové karty SD nebo lze k přenosu aktuálních dat z počítače použít standardní USB připojení.

 

Významné architektonické památky jako například Brandenburská brána nebo pařížský Vítězný oblouk se na mapě zobrazí jako trojrozměrné ikony. Databáze zahrnuje celkem 220 památek v 10 evropských zemích.

 

Panasonic CN-GP50N nabízí rozsáhlou podporu pro telefony vybavené technologií Bluetooth. Navigační jednotku lze používat jako hands-free sadu pro bezpečné telefonování a kromě toho jsou k dispozici ještě dvě další užitečné funkce – kopírování telefonního seznamu z mobilního telefonu do navigace a přímé vytáčení na čísla bodů zájmů, která jsou uložena v databázi pro jednotlivé destinace. Díky této funkci si může řidič operativně zařídit rezervaci v hotelu nebo v restauraci, která se nachází na jeho trase.   

 

Díky komunikaci s místními centry pro řízení dopravy (RDS-TMC) navigační systém průběžně monitoruje dopravní zácpy, práci na silnici a zpravodajství o počasí. V případě, že se na zvolené trase objeví problém, zobrazí se v odpovídajícím místě ikonka a navigační systém pohotově navrhne alternativní trasu.

 

Když se řidič blíží ke křižovatce, kde má odbočit, navigace ho hlasovým povelem upozorní, do kterého pruhu se má zařadit, aby si nezkomplikoval odbočení. Správný pruh je na displeji rovněž zvýrazněn oranžovou barvou.

 

Navigační jednotka může řidiči ušetřit i pokutu za překročení povolené rychlosti, zejména v zahraničí, kde si řidiči nejsou jisti, jakou rychlostí mohou jet ve městě nebo na dálnici. Pokud navigace zjistí, že aktuální rychlost vozidla překračuje limit povolený pro tu kterou komunikaci, upozorní na to řidiče akustickým signálem a ikonou na displeji.

 

V České republice se navigační jednotka Panasonic Strada CN-GP50N začne prodávat na podzim. Doporučená maloobchodní cena je 11 495  Kč.

 

 

 

 

 

 

Japonská Matsushita Electric Industrial, Co., Ltd. (NYSE : MC), známá v České republice svými produkty značky Panasonic, je jednou z nejvýznamnějších firem v oblasti vývoje a výroby  elektronických zařízení pro spotřebitele i pro průmyslové použití.  Matsushita je v České republice reprezentována svým obchodním zastoupením Panasonic Czech Republic, spol. s r. o.

 

Japonská společnost patří k největším zahraničním investorům v České republice a to jednak díky plzeňské továrně na výrobu televizorů (Panasonic AVC Networks Czech, s.r.o.) a závodu v Pardubicích (Panasonic Mobile & Automotive Systems Czech, s.r.o.), který vyrábí autorádia značky Panasonic.

 

Na adrese www.panasonic.cz můžete navštívit webové stránky společnosti Panasonic Czech Republic, s.r.o.

Na adrese www.panasonic-europe.com můžete navštívit webové stránky společnosti Panasonic Europe.

 

 

Mmd Public Relations

Lenka Čermáková

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Matador Czech Truck Prix 2007, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose