www.car.cz
 

Radek Rous i Michal Filla na maďarském okruhu Hungaroring spadli
     3.9.2007 23:10 - tisková zpráva


V Maďarsku spadli oba jezdci KRTZ
 
Špatné vzpomínky budou mít na víkendový závod seriálu Mezinárodního mistrovství České republiky v motocyklových supersportech oba jezdci znojemského Klub racing teamu. Radek Rous i Michal Filla totiž se svými Yamahami R6 na maďarském okruhu Hungaroring upadli a do cíle nedojeli.
 
Kvalifikace přitom byla pro oba jezdce nadmíru úspěšná. „Kvalifikace byly dobré, protože jsem se oproti poslednímu vystoupení na Hungaroringu o nějakou trošičku zlepšil. Ještě lépe se povedly kvalifikace Michalovi, který se zlepšil výrazně. Navíc jsem měl i z motorky velice dobrý pocit,“ říká Radek Rous, kterého trochu otrávilo, že se jel závod společně s kubaturou superbiků. „To byl trochu handicap tohoto víkendu. Co se týká techniky je to totiž docela zásadní rozdíl.“
 
Do vlastního závodu odstartoval Radek Rous z třetího místa celkově. „Start se mi celkem povedl, ale do první zatáčky mě předjel Michal Filla, Venca Bittman a nějaké superbiky, kterých jsem se trochu zalekl a šel jsem hodně rychle na brzdy. Až jsem se vzpamatoval, předjel jsem Bittmana a dostal se za jednoho jezdce na superbiku. S tím jsem měl trochu problém, snažil se ho v technické pasáži co nejrychleji předjet, udělal jsem jezdeckou chybu a při předjížděcím manévru jsem spadl,“ popisuje svůj pád z pátého kola Rous.
 
Oba jezdci i obě motorky vyvázli z nehody bez vážnější újmy. „Ty pády patřily k těm lehčím, takže jejich opravy jsou snadno řešitelné. Je škoda, že si Michal zkomplikoval boj o titul mistra republiky,“ říká Radek Rous, který za Fillou jezdil na druhém místě se čtyřvteřinovou ztrátou.
 
Do konce supersportové sezóny chybí odjet celkově dva závody. První se jede už o nadcházejícím víkendu jako poslední díl Mezinárodního mistrovství České republiky v Brně a druhý až 20. a 21. října jako závěrečný podnik seriálu Mistrovství Evropy ve španělské Cartageně.
 
V průběžném hodnocení Evropy je Radomil Rous po čtyřech závodech na třetím místě s šestibodovou ztrátou na vedoucího Danila Marranconeho a pětibodovou ztrátou na  druhého Guglielma Tarizza. Michal Filla je závod před koncem šampionátu se čtyřbodovou ztrátou na Rouse čtvrtý.
 
V domácím šampionátu je Michal Filla druhý za Václavem Bittmanem a stále může pomýšlet na mistrovský titul. V Brně si ale Bitmann bude chtít titul domácího šampiona v klidu pohlídat. Rous je před posledním závodem čtvrtý bez šance získat domácí titul.
 
 
MARTIN MUTL

 
 
Fotogalerie:   Laudon 2007 hledáčkem Jana Škody

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose