www.car.cz
 

Smolný pád na Hungaroringu stál Michala Fillu cenné body
     3.9.2007 23:21 - tisková zpráva


V předposledním klání Mezinárodního Mistrovství České republiky se opět představil i kompletní tým KRTZ. Minulý závod v Mostě kolidoval se závodem Mistrovství Evropy ve Švédsku a tak Michal Filla ztratil komfortní náskok 30bodů na čele klasifikace. Zde si chtěl Michal vše vynahradit.

Nesmyslné rozhodnutí organizátorů sloučit třídu Supersport se třídou Superbike, i Michalova jezdecká chyba při obrovském náskoku na druhého v pořadí znamená, že Michal Filla odjel z okruhu za maďarskou Budapeští bez bodů. Radek Rous také doplatil na nerovný souboj s motocyklem Superbike a při jednom z předjížděcích manévrů havaroval.

Michal Filla: Závod jsem měl prakticky vyhraný a tak mě to opravdu moc mrzí. Jel jsem ve výborném tempu a zajížděl perfektní časy. Bohužel se mi ale jeden ze superbikových jezdců začal hodně plést v zatáčkách a já kvůli němu musel hodně zpomalovat. Několikrát jsem ho předjel, ale na dlouhé rovince mi to vždy vrátil i s úroky. Netušil jsem, že můj náskok je po pěti kolech už šest sekund, proto jsem chtěl pokračovat v rychlém tempu a dál ujíždět.

Po jednom z předjetí jsem si chtěl před rovinkou vytvořit na tento stroj třídy superbike nějaký náskok, abych mu pak mohl postupně ujet, přidal jsem moc plynu, motocykl podklouznul a já se ocitl na zemi. Nemohl jsem tomu uvěřit, ale opravdu se to stalo. Už dlouho jsem neudělal podobnou chybu. Chtěl jsem pokračovat dál, ale chybělo mi celé řazení a stupačka. Tým fungoval perfektně a chtěl bych mu za to poděkovat. Je mi líto, že se v českém mistrovství dělají tak nesmyslná rozhodnutí. Sloučit třídy superbike a supersport je holý nesmysl.

To vše mě jen utvrzuje v tom, že pokud chce člověk plnohodnotně závodit, musí vyrazit trošku dál nežli na „český mistrák“, úroveň organizování závodů MČR bohužel rozhodně nestoupá.

Vladimír Novotný
PR & Foto


 
 
Fotogalerie:   Josef Král, Knockhill 2007, foto archiv týmu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose