www.car.cz
 

Sprinty do finále : Rallye Jeseníky startuje už za měsíc !
     3.9.2007 23:26 - tisková zpráva


Necelý měsíc zbývá do startu populárního automobilového podniku AZ pneu Rally Jeseníky, který se pojede v termínu 5. – 6. října 2007 ve Šternberku a přilehlém okolí. Rally v Jeseníkách, jejíž první ročník se odehrál v roce 1969, se pojede v rámci MIO GPS Mistrovství světa České republiky ve sprintrally 2007 a K4 Poháru České republiky v rally.
 
Letošní Rally Jeseník se skládá ze tří po sobě jdoucích rychlostních zkoušek, které se pojedou celkem třikrát. Pořadatelé oproti minulým ročníkům pozměnili jejich tratě a příznivci rychlých aut se mohou těšit na inovované atraktivní úseky, které jsou pro podhůří Jeseníků typické svým stoupáním a klesáním v lesnaté krajině. Na každé rychlostní zkoušce budou pro fanoušky připravena dvě divácká místa se značeným přístupem a parkovištěm. Představitelé obcí, kterými trať vede, nám při organizaci rally vyšli vstříc, za což jim patří naše poděkování,“ říká Tomáš Kunc, zástupce ředitele Rally Jeseníky.
 
Startovní listina by měla být prošpikována kvalitními tuzemskými jezdci. Čekáme účast celé špičky automobilových sprintů v České republice. V současné době jednáme i o startu zahraničních posádek,“ prozrazuje Kunc.Zajímavou zprávu má rovněž pro fanoušky automobilových veteránů, kteří by rádi viděli své oblíbené vozy v akci. Vzhledem k historii Rally Jeseníky jsme se rozhodli vypsat volný pohár historických automobilů. Doufáme v jejich hojnou účast,“ dodává. Generálním sponzorem Rally Jeseníky je opavská společnost AZ pneu, s.r.o., jejíž jméno se skví i v názvu celého závodu. Dalšími hlavními reklamními partnery rally jsou olomoucká společnost Prodos, která se zabývá výrobou svářecí techniky, a stavební firma DIOS Šternberk.
 
Ředitelství rally a tiskové středisko najdou zájemci nově na gymnáziu ve Šternberku. To se nachází pouhých 150 metrů od náměstí, na němž se odehraje slavnostní start a cíl AZ pneu Rally Jeseníky. Umístěna zde bude i rampa. Start rally je naplánován na sobotu 6. října na 8 hodin dopoledne. Na hlavním náměstí navíc v odpoledních hodinách proběhne doprovodný program s názvem Město v pohybu.
 
 „Diváci se v jeho rámci mohou těšit na ukázky bojových sportů, produkci hudebních kapel a další lákadla. Na námětí bude rovněž umístěna velkoplošná obrazovka, na které se hráči utkají ve hře automobilové rally. Vítěz získá navigaci MIO,“ informuje Kunc. Celý program vyvrcholí slavnostním vyhlášením vítězných posádek a závěrečným ohňostrojem. Bližší informace najdete na oficiální internetové adrese www.rally-jeseniky.cz a v nejbližších týdnech rovněž v dalších tiskových informacích.
 
 
Ve Šternberku 3. září 2007                                                        Roman ORDELT
 
tiskový mluvčí                AZ pneu Rally Jeseníky

 
 
Fotogalerie:   Nový Zéland 2007 a vítězný tým FORD, foto týmu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose