www.car.cz
 

Maďarský katapult: Karel Májek na Hungaroringu létal
     6.9.2007 09:08 - tisková zpráva


Předposlední dějství Mistrovství České Republiky se odehrálo o uplynulém víkendu na maďarském okruhu Hungaroring. Na maďarské půdě se podařilo našemu jezdci oproti předchozímu vystoupení podstatně zrychlit. Během čtvrtečního dne se vzhledem k nepřízni počasí nedalo testovat a tak jsme museli čekat až na páteční volné tréninky.
 
     Již během nich bylo vidět výrazné zrychlení oproti  prvnímu maďarskému závodu, který se konal na tamním okruhu na sklonku dubna. Během druhého kvalifikačního tréninku Karel Májek upadl, jednalo se ale naštěstí o pád lehčího charakteru a jezdec i stroj z něj vyvázli bez větší újmy. Během nedělního warm upu zajel  Kája stejný čas jako při kvalifikačních trénincích a  sršela z něj energie a motivace do odpoledního závodu.
 
Start se našemu jezdci perfektně podařil, postupně se prodíral jezdeckým polem vpřed a během prvního kola se dostal na čtvrtou pozici v celkovém hodnocení, ta v tu chvíli znamenala druhé místo v MČR. 
 
Během dalšího předjížděcího manévru však chyboval a dostal tzv. high sider, během letu se dvakrát střetl se strojem a poté o něj,  aby toho nebylo málo, zavadil lehce i jeden ze soupeřů. Naštěstí se původní předpoklad nepotvrdil a ultrazvuk i rentgen vyloučily větší zranění. Karel je jen potlučený a hrozně se těší na závěrečný  závod Mistrovství ČR, při kterém by si rád spravil chuť. 
 
     Letošní seriál Mistrovství České Republiky vyvrcholí o nadcházejícím víkendu na trati brněnského Masarykova okruhu
 
PR

 
 
Fotogalerie:   Ondra Ježek zlatý na Hungaroringu 2007, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose