www.car.cz
 

Historické třetí místo Ondry Ježka v ME na Laustzringu !!
     9.9.2007 22:26 - tisková zpráva


Historicky první pódium pro českého jezdce v Mistrovství Evropy Superstock 600 získal Ondřej Ježek, když v sobotním závodě na německém okruhu EuroSpeedway Lausitz dojel na třetím místě.

Vynikajícího výsledku dosáhl jezdec Gold Fren Teamu Erinac na německém okruhu EuroSpeedway Lausitz. Ondřej Ježek již od prvního volného tréninku patřil k nejlepším, když v něm obsadil osmé místo. V páteční kvalifikaci poté vybojoval desátou startovní pozici, která mu zůstala i po deštivém druhém kvalifikačním tréninku. Ten ovšem potvrdil, jak je Ondra Ježek na závod připraven, když v této mokré kvalifikaci dokázal zajet třetí nejlepší čas.

Odpolední závod začal pro českého jezdce výborným startem, při kterém předjel prakticky celou jednu řadu. Z desáté pozice se v prvním kole probojoval na šesté místo. Další kola přinesla postupný posun kupředu, po kterém se Ondra v šestém kole dostal na třetí pozici. Tu si úspěšně uhájil až do cíle závodu, po kterém propuklo v českých řadách velké nadšení.

 Ondra Ježek: „Jsem ohromně šťastný, že se mi podařilo v letošní smolné sezoně vybojovat stupně vítězů. Velmi mě překvapilo, že jsem to dokázal právě na mokru a za deště.

Desáté místo v páteční kvalifikaci nebylo špatné, ale věděl jsem, že jde zajet mnohem rychlejší čas. Byl jsem tedy trochu zklamaný, když v sobotu ráno pršelo a bylo jasné, že 2. kvalifikace se pojede na vodě. Tedy pro mne bez šance na zlepšení startovní pozice. Zklamání mě přešlo, když jsem ve zmoklé kvalifikaci obsadil třetí místo.

 Start do závodu se mi povedl. Podařilo se mi předjet 5 jezdců. Během závodu jsem se několikrát těsně vyhnul pádům soupeřů. Po pádu Patrika Vostárka jsem viděl, že mám velký náskok na čtvrtého, tak jsem zvolil taktiku jízdy na jistotu a svoje premiérové pódium jsem si uhlídal. Chtěl bych poděkovat svému týmu za skvěle připravený stroj, ale také českým fanouškům, kteří přijeli fandit přímo na Lausitzring.“

 


Petr Štola

Media servis


 
 
Fotogalerie:   Ondra Ježek bronzový na Lausitzu 2007, foto týmu, Petr Štola

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose