www.car.cz
 

VP: Seznam přihlášených na akci RKHA je již plný a slibuje napínavé souboje.
     10.9.2007 06:39 - tisková zpráva


Ještě skoro týden chybí do uzávěrky přihlášek na podzimní dvojakci (a zároveň podnik Volného Poháru 2007) RKHA a ten, kdo by se chtěl přihlásit, již nemá šanci. Seznam přihlášených byl totiž čtvrtkem 6. září 2007 naplněn. V českém rallysportu tento zcela nevídaný úkaz potvrzuje oblíbenost soutěží pořádaných klubem RKHA v AČR v čele s Danem Krobem. Tentokrát se přihlášené posádky mohou těšit na rychlostní zkoušku v okolí města Švandrlíkových Černých baronů a na RZ nedaleko národní kulturní památky Vodního hradu Švihov.
 
Rozmanitost startovního pole je pro pravidelné diváky českých mistrovství pestřejší, než na kterou jsou zvyklí. Necháme-li mluvit čísla, tak: Škoda – 36 vozidel, Trabant – 12, Fiat – 6, Peugeot – 5, Austin, VW, Opel a Nissan – 3, BMW, Toyota, Renault a Wartburg – 2, po jednom Ford, Lancia, Mazda, Seat, VAZ, Citröen, Suzuki a „Žába“.  
 
Do Volného Poháru se přihlásilo 35 závodních speciálů, které jsou zhruba stejně zastoupeny v jednotlivých třídách pro tento šampionát. Pro jednotlivé závody Pošumavského poháru historic v rallye 2007 je situace zajímavější. V Kramolíně můžete vidět celkem 43 vozidel zařazených do třídy historiků a 28 soudobých aut. V nejpočetnější třídě, HA do 1000 ccm, startuje 17 posádek. Na sobotní „švihovskou“ etapu je situace obdobná.
 
Z jedničkou na dveřích odstartuje do závodu dosavadní lídr Volného Poháru posádka Jiří Vrkoslav – Vladimír Pulc na Škodě Favorit. Vrátit jarní porážku Vrkoslavovi bude chtít Jiří Svoboda se spolujezdcem Pavlem Adámkem (Toyota Celica 2.0GT Turbo). Porazit nejen je, ale i všechny ostatní bude mít zájem dvojice Petr Koutný – Oldřich Jurka, kteří vyměnili Subaru Impreza za Ford Escort Cosworth. Na startu se opět představí i ex-Trinerova Felicia Kit Car se Stanislavem Šelmátem za volantem.
 
V historicích bude dohánět bodovou ztrátu, kterou nasbíral kvůli absenci na úvodním závodě PPHR, letošní vítěz Rally Vltava Jiří Hrubý na silném voze BMW 2002Ti. Sekundovat se mu budou snažit dvě posádky Austinů Mini Cooper – pánové Richard Vojík a Ing. Miloš Kašpar. Šance na vítězství v PPHR v kategorii HA zůstává i plzeňským žurnalistům Štauberům. Krásný pohled se dá očekávat na Karla Jirátka s Fiatem 131 Abarth, Jana Šipku na Fiatu 124 Abarth Rally – oba jezdci s vozy startují tento víkend na závodu do vrchu Ecce Homo historic 2007. Jarní švihovská nehoda je zapomenuta a Zdeněk Kroupar na své krásné Lancii Fulvia 1,3 S je zpět! Osm ostrých trabantů, šoumen Kopáček na Wartburgu a borci na různých evolucích škodovek zaručují zábavu i na konci startovního pole.
 
Po pesimistických zprávách z uplynulé Barum Rally ohledně gastronomického odvětví se pořadatelé ve Švihově řádně připravili – 2 stánky v servisu, 2 stánky v diváckém místě u švihovského viaduktu a jeden (v KD) v obci Kamýk! Komplikovanější příjezd k DM v Kamýku bude označen cedulemi. Po jednání s Policií ČR místní oddělení Švihov a Dopravní Policií Klatovy bude monitorován pohyb a parkování diváků s nekompromisním postihem za porušení parkování v zóně označené zákazem vjezdu a nerespektování této dopravní značky! Dávejte, prosím, pozor na to, kde parkujete.
 
 
Všechny důležité informace naleznete na stránkách pořadatele – http://www.rkha.wz.cz, mapy a popis diváckých míst se na webu objeví v týdnu před soutěží. Chcete-li zažít jedinečný motoristický zážitek, zaškrtněte si pátek, 28.9.2007 a následující sobotu, ve svém kalendáři a poznejte krajinu Nepomucka a Švihovska z pohledu automobilového diváka.
 
Přemysl Budín
PR

 
 
Fotogalerie:   XVI. BÖTTCHER Rally Vyškov 2007, foto Jara Šašinka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose