www.car.cz
 

Tomáš Enge pojede v Brně se zeleným Saleenem !!
     11.9.2007 23:48 - tisková zpráva


FIA GT: Enge pojede v Brně se Saleenem týmu RBImmo Racing

Tomáš Enge se zúčastní závodu mistrovství FIA Grand Turismo v Brně (21.-23. září 2007). Bude řídit americký speciál Saleen S7R rakouského týmu RBImmo Racing. Jeho kolegou bude Rakušan Reinhard Kofler. Technickým šéfem stáje je Franz Konrad, kterého lze považovat za jakéhosi otce amerických supersportovních vozů Saleen v Evropě.
 
Sám totiž tyto automobily ve svém týmu dříve nasazoval. Bylo to zejména v šampionátu FIA Grand Turismo.
 
Český závodník, který dnes slaví své jednatřicetiny, se do Brna velmi těší. Starty před domácím publikem jsou pro něj vždy výjimečnou záležitostí. Většinu posledních sezon totiž působil především ve světě. Saleen S7R patří do královské kategorie GT1, česko-rakouská posádka tak může pomýšlet na přední umístění.
 
Tomáš Enge přicestuje do Brna rovnou z USA, kde o tomto víkendu nastoupí ve finálovém podniku šampionátu sportovních prototypů Grand-Am. V Salt Lake City pojede stejně jako v předchozích bojích série se speciálem Pontiac Riley týmu Samax Motorsport. Pro stejnou stáj nedávno testoval formuli Indy Car Series.
 
Americké monstrum Saleen S7R týmu RBImmo Racing je připraveno podle nejnovější specifikace 2007. „Vůz nabízí velké možnosti, což loni s jiným modelem americké značky v Brně předvedl Jarek Janiš . Myslím, že můžeme být podobně úspěšní,“ uvedl Franz Konrad. Osmiválcový motor Saleen/Ford má objem 6998 ccm, výkon přes 600 koní a maximální rychlost vozu je okolo 330km/h.
 
Engeho kolega pro brněnský víkend FIA GT Reinhard Kofler je dvaadvacetiletou rakouskou nadějí. Rodák z Vöcklabrucku završil své motokárové úspěchy evropským titulem juniorů v roce 1999. O dva roky později kraloval formulovému mistrovství BMW ADAC Junior Cup. Poté dokázal vítězit jak ve formuli BMW tak i ve formuli Renault, v nichž působil jako Red Bull junior. Okusil i britskou F3 a formuli 3000. Na scéně Grand Turismo získal první zkušenosti při úspěšném testování Lamborghini Murcielago.
 
Tomáš Enge: Je skvělé, že budu startovat s automobilem jako je Saleen S7R GT. Jde totiž o vůz, se kterým bychom mohli bojovat o vítězství. To je krásná výzva, obzvlášť před domácím publikem. Nicméně nebudu radši předbíhat, bude to náš první závod. Moc se do Brna těším a doufám, že přijde co nejvíce fanoušků. FIA Grand Turismo přináší stále poutavější boje, diváci se mají nač těšit.
 
Saleen S7R GT je pozoruhodný stroj, věřím, že i maximálně konkurenceschopný. Jarek Janiš, můj kolega z manažerského týmu Antonína Charouze, s ním loni absolvoval vynikající sezonu, takže se těším a doufám, že budu rychlý i já.“
 
Antonín Charouz: „Jsem rád, že se Tomáš představí v domácím závodě. To je vždy mimořádná událost. Myslím, že by Tom se svým rakouským kolegou mohli pomýšlet na umístění v elitní pětce. Franz Konrad jako technický šéf týmu má velké zkušenosti, věřím, že se podaří je v Brně uplatnit.“
 
Brněnský závod FIA Grand Turismo, jenž odstartuje v neděli 23. září ve 13.15, bude v přímém přenosu vysílat Česká televize na svém programu ČT4 Sport (www.ceskatelevize.cz).
 
 
FIA Grand Turismo 2007
25.03.     Žuhaj
06.05.     Silverstone
20.05.     Bukurešť
24.06.     Monza
08.07.     Motorsport Arena Oschersleben
29.07.     Spa-Francorchamps
08.09.     Adria
23.09.     Brno
30.09.     Nogaro
21.10.     Zolder
Internet: www.fiagt.com
 
BPA

 
 
Fotogalerie:   ECCE HOMO HISTORIC 2007 od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose