www.car.cz
 

ADAC GT Masters na okruhu v Sachseringu: Matzke a Skula zářili i v neděli !
     17.9.2007 22:37 - tisková zpráva


První úspěch s Corvettou

Skvělé výkony předvedl celý tým MM Racing na německém mistrovství ADAC GT Masters na okruhu v Sachseringu.V sobotním závodě dojeli piloti Martin Matzke a Jiří Skula na výborném čtvrtém místě a získali pohár za nejlepší umístění nových jezdců.V nedělním závodě jim patřila pátá příčka. Je to také velký úspěch už vzhledem k tomu, že auto spolu z dalšími čtyřmi posádkami startovalo v neděli z boxu, protože nebyl dodržen časový limit pro výjezd na start. „Oba piloti jeli výborně, je to pro nás historicky první závod, kde jsme získali cenné body a pohár. Tento závod potvrdil to, že jsme schopni jako tým dosáhnout špičkových výsledků a konkurovat tak ostatním,“ řekl vedoucí týmu Martin Matzke.
 
I během tohoto závodu měl tým zpočátku obrovské technické problémy.Ve čtvrtek večer byl přímo na okruhu namontován opravený motor, ale bohužel při pátečním tréninku začal unikat olej a při další testovací jízdě byl motor opět neschopný dalšího závodu. „Je to katastrofální práce motoráře, který nám motor do závodu připravoval. Když jsem se z vysílačky dozvěděl, že Corvetta opět nejede, byl jsem z toho zdrcen,“ dodal Matzke. Během páteční noci byl od německého konkurenčního týmu zapůjčen nový motor, a tak bylo možno nastoupit do sobotního měřeného tréninku. „Celý tým odvedl vynikající práci nad hranici možností. Mechanici dokázali během noci vyměnit motor a připravit auto do závodu. Vzhledem k tomu, že už to byla druhá noční… jsem rád, že se vše stihlo a Corvetta se postavila na start, “ řekl inženýr týmu Petr Hadaščok.
 
Kopcovitá trať v Sachseringu přilákala i mnoho českých fanoušků. Ti si měli možnost prohlédnou v neděli dopoledne i technické zázemí týmu. „Když jsem poprvé viděl trať, tak jsem se zhrozil, ale pak, když jsem sedl do auta, tak musím říci, že je to zatím nejlepší trať, na které jsem jel, “ usmíval se jezdec Martin Matzke. Během víkendu jeli piloti dva závody, kdy se vždy v polovině střídali.
 
„První závod byl úžasný, po startu jsem se dostal o pět míst dopředu. Martinovi jsem předával auto na páté pozici a ten závod dokončil na skvělém čtvrtém místě. Druhý závod startoval Martin a předával mi auto na páté pozici, ale já jsem už nedokázal více vozů předjet, protože jsem měl drobné problémy s řazením a udělal jsem několik jezdeckých chyb,“ dodal druhý pilot Jiří Skula.
 
Dalším podnikem je domácí závod FIA GT3 v Brně, který začíná již 22.září . MM Racing bude mít pro své fanoušky připraven bohatý program v týmovém stanu.
 
PR

 
 
Fotogalerie:   MM - první úspěch s Corvetou GT 3 na Sachseringu, foto K. Kubeš

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose