www.car.cz
 

Tomáš Mikšovský cíl slavného závodu Bol d´Or neviděl
     19.9.2007 10:01 - tisková zpráva


Tomáš Mikšovský cíl slavného závodu Bol d´Or, kterého se zúčastnil s týmem Maco Moto Racing, pro poruchu motoru neviděl.

Na francouzském okruhu Magny Cours se o uplynulém víkendu konal již 71. ročník slavného závodu Bol d´Or. Toto vytrvalostní klání na 24 hodin bylo součástí letošního Mistrovství světa Endurance a uspět v této legendární motocyklové zábavě znamená pro každého jezdce velkou motivaci.
 
Tomáš Mikšovský se společně se svými týmovými kolegy Christrem Miininem (SWE) a Leroyem Verbovenem (BEL) kvalifikoval do závodu 24. časem. V samotném závodě se nejprve podařilo jezdcům týmu Maco Moto Racing prodrat mezi 62 posádkami na vyborné 14. místo celkově a 2. ve třídě Superproduction. Necelých sedm hodin po startu však porucha na klikové hřídeli zastavila snažení o další body do Mistrovství světa Endurance.

Tomáš Mikšovský: „Tento populární závod ve francouzském Nevers, čili 24h v BOL D’OR, bych označil jedním, ale přesto výstižným slovem „Smůla“ s velkým „S“. Od samého počátku se našemu týmu dařilo opravdu skvěle. Nové pneumatiky, které nám firma Dunlop poprvé naservírovala na tento závod se opravdu osvědčily a my jsme tak mohli konkurovat i některým předním superbikovým týmům. Na start jsem se společně s Miininem a Verbovenem postavil na 24. pozici z celkově 62 startujících.
 
I celkové 16. místo v nočním čtvrtečním tréninku bylo pozitivní. Vše se opravdu vyvíjelo velice dobře v náš prospěch. Tým pracoval na profesionální úrovni, byl velice dobře připraven. V pátek po 2. kvalifikaci se mechanici dali do práce a vyměnili do závodu nový motor, který byl pro tento závod připravený a řádně zajetý. Vše bylo přichystáno na sobotní ranní warm up, kde také vše probíhalo velic e dobře. Po interním briefingu před samotným závodem, jsme se dohodli, že pojedeme bez quick shifteru, abychom předešli většímu riziku poškození převodovky.
 

Startoval Christer Miinin, který vytáhl náš tým v naší třídě na 4. místo. Já jel jako druhý v pořadí. V druhé mé hodině jsem zajel do boxů po 32 kolech. Náš tým se v tu chvíli pohyboval na 13. místě celkově a na druhém v naší kategorii, když před námi byl pouze favorizovaný domácí tým Endurance 38. Bohužel, naše snažení překazil v sedmé hodině, když na motorce seděl Miinin, zadřený motor a tento dobře rozjetý začátek závodu pro slovenský tým skončil, již po 194 kolech.
 
Rád bych poděkoval celému týmu za perfektně vytvořené podmínky, za super připravený motocykl během celého víkendu. Také děkuji všem našim sponzorům, kteří nám věří v kýžený výsledek a nepřestávají nás podporovat. K tomuto učinkování mohu dodat pouze to, že to byla SMŮLA, která k tomuto sportu bezesporu patří.”
 
Petr Štola
Media servis

 
 
Fotogalerie:   Loprais team - zářiové testy na Dakar 2008, foto týmu Jirka Vintr

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose