www.car.cz
 

Časopis RALLY : NEJEN Barum rally Zlín - Skvělá podívaná pod černým hávem
     19.9.2007 10:09 - tisková zpráva


Vzpomínka na Luďka Kocmana
Byl to dobrej chlap!
Fanoušky rallysportu, jezdce i spolujezdce zastihla v polovině Barum rally Zlín nemilá zpráva. Posádka se startovním číslem 81, Pavel Karlík - Luděk Kocman (Opel Astra GSI), vyletěla čtyři kilometry před cílem kultovní, ale zároveň obávané rychlostní zkoušky Pindula z trati a bokem narazila do vzrostlého stromu. Vůz byl po nárazu na stranu spolujezdce naprosto zdemolován. Záchranářům a hasičům trvalo poměrně dlouho, než spolujezdce s pomocí speciální techniky vyprostili. Luděk Kocman byl se zraněními v oblasti pánve, nohou a hlavy odvezen do zlínské nemocnice a okamžitě operován. Přes veškerou snahu lékařů se nepodařilo život Luďka Kocmana (49) zachránit. 
 
Barum rally Zlín - Skvělá podívaná pod černým hávem
Barum Rally Zlín získala zařazením do seriálu IRC kromě mezinárodní prestiže rovněž výtečnou zahraniční účast. Ta byla korunována účastí čtrnácti speciálů nastupující kategorie Super 2000 značek Peugeot a Fiat. Bohužel konfrontaci účastníků IRC a mistrovství Evropy s domácí špičkou poznamenala tragická havárie ve třetím testu, při níž přišel o život dlouholetý brněnský spolujezdec Luděk Kocman.
 
Nicolas Vouilloz - Rychlík na kole i v autě
Čeští fanoušci ho v internetových diskusích nazývají cyklistou. Jde o připomínku deseti titulů ve sjezdu horských kol. Ovšem francouzský pilot Nicolas “E.T.” Vouilloz je stejně rychlý také na čtyřech kolech. Člen týmu Peugeot Sport Espaňa to potvrdil vítězstvím na Barum rally Zlín.
 
Pozvánka Rally Příbram - Příbram pohledem ředitele
Před startem 29. ročníku Fuchs Oil Rally Příbram jsme položili několik otázek řediteli soutěže Antonínu Bergerovi st., který přiblížil letošní ročník příbramské soutěže a poodhalil plány do budoucna.
Rozhovor
Markku Alen - Dnešní jezdci jsou jako úředníci
Přestože byl v Česku poprvé, připadal si jako v rodném Finsku. Každý ho chtěl pozdravit, vyfotit se s ním nebo mu jenom podat ruku. Ale není se co divit. Šestapadesátiletý Markku Alén je skutečná legenda světové rally, jeden z prvních létajících Finů. "Úplně mě to šokovalo, kolik tady mám fanoušků. Je to příjemné," poznamenal s úsměvem.
 
Česká scéna
Böttcher Rally Vyškov - Vyškov ovládly okřídlené šípy
Fanouškovi mladoboleslavské automobilky zaplesalo srdce při pohledu do konečných výsledků letošní vyškovské Böttcher Rally. Ty totiž kompletně ovládly vozy Škoda. Zasloužené vítězství si z podmáčených a zrádných tratí v okolí Vyškova odvezli Leoš Flídr s Bohumilem Ehlem, kteří tím rázně vykročili za ziskem titulu v nově vypsaném šampionátu MČR.
 
Rally JVP System Prachatice - Hromadná korunovace
Prachatická Rally JVP System vypadala na začátku sezony jako jedna z mnoha. Nevýhodný termín týden před evropskou Barum rally už předem naznačoval snížený zájem posádek a kolize se světovou Rally Deutschland odlákala i velké množství fanoušků, kteří se vydali podporovat české reprezentanty v jejich souboji se světovou elitou. Je to paradox, ale právě mnohými přehlížené Prachatice nakonec díky pozici předposlední soutěže v kalendáři učinily definitivní rozhodnutí o všech držitelích sprintových titulů. Ve výsledcích navíc nebyla nouze o zajímavá překvapení.
 
MČR historiků – Triner nakročil ve Vyškově k titulu
 
K4 Pohár ČR v rally nedaleko letošního cíle
Už dva úvodní podniky nejlevnějšího oficiálního seriálu naznačily velkou vyrovnanost. Čtyřkolek opět ubylo a žádná špičková mezi ně nepřibyla, šanci na úspěch tak dostaly i posádky teoreticky slabších kategorií než je špičková SA4. V Okříškách překvapivě kraloval Pavel Hlaváč s letitým Nissanem Sunny, Lužické hory opanoval tradiční favorit seriálu Jiří Hendrich (Mitsubishi Lancer Evo 6). Dvě druhá místa však překvapivě vynesly do čela průběžného pořadí seriálu Miroslava Janotu svižně vodícího po trati historický Opel Ascona B.
 
MS 2007
ADAC Rally Deutschland - Loebův šestý německý triumf
Sebastien Loeb pokořil další rekord. V Německu dominoval pošesté v řadě a vymazal tak z historických tabulek Mäkinenových pět vítězství za sebou na Finské rally. Značce Citroën výrazně pomohl návrat Duvala, který se starou Xsarou WRC překvapivě obsadil druhou příčku a stal se hrdinou soutěže. V soutěži se neztratili ani čeští jezdci. Jan Kopecký skončil pátý, Martin Prokop dominoval juniorské klasifikaci.
 
Rally New Zealand - Pouhé metry pro Grönholma
Letošní suveréni Marcus Grönholm a Sébastien Loeb připravili fanouškům rallysportu při novozélandské soutěži opravdovou zápletku, za kterou by se nemusel stydět ani autor detektivek. V cíli je dělily pouhé tři desetiny sekundy, při délce rychlostních zkoušek 353 km tak v přepočtu asi sedm a půl metru, tedy necelé dvě délky soutěžního vozu! Marcus Grönholm se mohl radovat z třicátého vítězství v kariéře a svému rivalovi odskočil v tabulce šampionátu na rozdíl deseti bodů.
 
Přes horizont … Marcus Grönholm (DE, NZ)

 
 
Fotogalerie:   Fotovzpomínka na Luďka Kocmana, archiv Zdeňka Vrátníčka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose