www.car.cz
 

Tomáš Mičánek uspěl na testech v Německu
     19.9.2007 10:11 - tisková zpráva


Šestnáctiletý brněnský automobilový závodník Tomáš Mičánek uspěl ve dvoukolových testech v Německu a v příští sezoně bude startovat v Poháru VW Polo. Ze stovky zájemců se postupně nejmladší ze závodnického rodu Mičánků probojoval z prvního kola v Kämpfenu u Mnichova mezi 45 vybraných uchazečů.
 
    V dalším kole v minulém týdnu při závodních testech na okruhu v Oscherslebenu už vybírala pouze patnáctka jezdců, která bude v příští sezoně startovat v Poháru VW Polo. Tento seriál se jezdí na identických vozech připravených přímo z továrny a je doplňkovým programem mezinárodního mistrovství Německa cestovních vozů DTM. Tomáš Mičánek se bude potkávat na stejných okruzích ve stejném datu se svým starším bratrem Jiřím, který startuje v Porsche Carrera Cupu.
 
"Zejména první den testů v Oscherslebenu byl nesmírně náročný. Pršelo a museli jsme zvládnout slalomovou jízdu na kluzké trati. Druhý den jsme jezdili na čas po okruhu, náš výkon bodovali komisaři. Jsem nesmírně šťastný, že se mi tento krok podařil," uvedl po obdržení certifikátu Tomáš Mičánek.
 
Rodiče jezdců se nesměli výběru zúčastnit, dokonce měli zakázáno se pohybovat i v blízkosti trati. "Nevěděl jsem, jak Tomáš dopadl. Výsledkem nám usnadnil situaci, neboť nyní už může jezdit s námi za přípravou i k samotným závodům, vše budeme mít vždy v jednom místě," řekl šéf stáje a současně Tomášův otec, bývalý automobilový závodník Jiří Mičánek.
 
 V závěru sezony si ještě Tomáš vyzkouší naposledy motokárový seriál Rokcup, jehož poslední díl na něj čeká 29. a 30. září ve Vysokém Mýtě.    
 
 
 
JiPo

 
 
Fotogalerie:   LMS 2007 - 1000 km v Silverstone, foto BPA, P. Frýba

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose