www.car.cz
 

Michal Matějovský si ze Sachsenringu přivezl mnoho nových zkušeností
     19.9.2007 10:28 - tisková zpráva


Jezdec Michal Matějovský startoval o uplynulém víkendu ve svém prvním závodě německé ADAC PROCAR Série, v divizi 1, s vozem Alfa Romeo 156 S 2000. V soutěži ADAC PROCAR Série startují vozy specifikace WTCC vyrobené do roku 2005.

Tento závod náš tým pojal jako testovací, kdy cílem bylo nasbírat co nejvíce zkušeností. Záměr, se kterým Matějovský k těmto závodům nastupoval, byl naprosto splněn a navíc se mu podařilo zajet druhý nejlepší čas v měřeném tréninku. To vzbudilo velkou pozornost umocněnou ještě tím, že si Michal do posledních okamžiků měřeného tréninku držel čas první.

Výborně se tak uvedl do tohoto seriálu a nemohla to pokazit ani ta skutečnost, že právě při zajetí Michalova nejrychlejšího kola nezvládl jeden z jezdců svůj vůz, vylétl z trati a byla vyvěšena žlutá vlajka. Po skončení měřených tréninků pak následovala anulace Michalova času. A aby té smůly nebylo dost, tak sportovní komisaři přidali ještě trest v podobě odsunutí o tři místa dozadu v celkovém pořadí těchto tréninků.

V hlavním závodě se po nepovedeném startu Michal propadl až na konec startovního pole, ale razantní jízdou se postupně probojoval až na 7.místo. Tato jízda však moc nevyhovovala pneumatikám, které od šestého kola přestaly fungovat a Michal se již nemohl probíjet dále dopředu. Podobná situace se opakovala i v druhém závodě kde Michal Matějovský skončil na 8. místě.

Další závod seriálu ADAC PROCAR Série čeká Matějovského 30. 9. 2007. Před tím, již v závěru tohoto týdne, bude svádět boje o celkové 2. místo v posledních závodech seriálu Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cup 2007 v Brně.

 

ČSMS


 
 
Fotogalerie:   LMS 2007 - 1000 km v Silverstone, foto BPA, P. Frýba

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose