www.car.cz
 

Pech s Uhlem oslaví tituly startem o víkendu skoro doma v Příbrami
     19.9.2007 10:48 - tisková zpráva


Letošní sportovní sezóna Eurooil teamu se zařadí mezi ty nejúspěšnější, neboť Václav Pech jun. s Petrem Uhlem získali k titulu Mistrů České republiky v rallye také titul slovenský. Kromě toho plzeňská posádka dokázala získat ještě jedno prvenství a to ve FIA Evropském poháru – region střed.
 
Je to opravdu jedna z našich nejlepších sezón. Ačkoliv žádný ze šampionátů, kterých jsme se letos zúčastnili, ještě neskončil, podařilo se nám v předstihu získat všechna tahle prvenství. Podařilo se nám to díky svědomité práci mechaniků z Charouz Racing Systému, souhře všech členů teamu pod vedením mého otce a v první řadě podpoře našich reklamních partnerů,“ říká Václav Pech jun.
 
Během následujícího víkendu proběhne v Příbrami poslední letošní podnik zařazený do domácího mistrovství v rallye. Ačkoliv je Václav Pech jun. již jistým mistrem, nebude na startu chybět. „Je to pro nás příležitost startovat na této soutěži a plně si vychutnat jízdu. Pojedeme bez psychického tlaku, který zákonitě vzniká, když závodník nastupuje do soutěže s úkolem přivést co největší počet bodů. Nás body už netrápí. Chtěli bychom náš start v Příbrami pojmout jako poděkování všem našim příznivcům, které tímto srdečně do Příbrami zvu ke sledování této soutěže.
 
Je to jedna ze soutěží, které považujeme za téměř domácí. Příbram je od Plzně co by kamenem dohodil a navíc naše technická základna a přípravna soutěžního speciálu je v Žebráku, takže rychlostní zkoušky jezdíme z tohoto pohledu doslova za humny. Navíc jsme loni v Příbrami zvítězili a je pro nás výzvou pokusit se vítězství obhájit,“ říká Václav Pech jun. o své motivaci ke startu na Rallye Příbram.
 
Jezdce čeká v Příbrami náročná soutěž, když během dvou dnů absolvují celkem 438 kilometrů, na nichž je čeká 15 rychlostních zkoušek o celkové délce 180 kilometrů. Vše je navíc ztíženo nastupujícím podzimním počasí, posádky musí počítat s mlhou, trať klouže a podmínky k závodění komplikuje i spadané listí. „Mně takové náročné podmínky vyhovují. Jezdec na takové trati musí přizpůsobit svůj styl jízdy. Každopádně si na své přijdou diváci, protože za těchto podmínek se dá očekávat větší množství průjezdů zatáček ve smyku, což je vždycky velice atraktivní. My se s Petrem na soutěž již velmi těšíme.
 
Většinu tratě známe z předchozích ročníků a víme, že nás čeká pěkné svezení. Ze všeho nejvíce se těším na Vystrkovskou rychlostní zkoušku, která vede v těsné blízkosti přehrady Orlík. Trať využívá místních komunikací, které jsou jindy nepřístupné a je to z jezdeckého hlediska jedna z netěžších rychlostek v českém mistrovství. Letos má zkouška přes dvacet kilometrů, jede se třikrát a myslím si, že tady se bude celá soutěž rozhodovat,“ dodává Václav Pech jun.
 
Příbramská soutěž je specifická ještě v tom, že počínaje technickou přejímkou, servisní areál, start a cíl soutěže se odehrává na letišti v Dlouhé Lhotě, takže i mechanici a lidé z teamu, kteří jindy nemají možnost shlédnout start a cíl soutěže si zde přijdou na své. Zároveň diváci a fanoušci mají veškeré toto dění jako na dlani.
 
 
Jaroslav Štauber
 
 
Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 18.9.2007

 
 
Fotogalerie:   Barum Rally Zlín 2007 - foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose