www.car.cz
 

Jakub Smrž po první kvalifikaci v italském Mugellu DEVÁTÝ. Vydrž!!
     tisková zpráva


Výstřel do Top Ten

Jakub Smrž je po první kvalifikaci v italském Mugellu na devátém místě průběžné klasifikace

Jakub Smrž své čtvrté vystoupení na závodišti v Mugellu začal ve velmi dobrém rytmu. Pár dní oddychu u moře jihočeskému jezdci rozhodně prospělo. Již časy dosahované v ranním volném tréninku naznačily, že Kuba se těší na každé kolo, které na asfaltu trati zasazené do nádherné hornaté krajiny absolvuje. Již ráno zlepšil své loňské maximum o více jak půl vteřiny a obsadil tak slibnou 12. pozici. Fakt, že Mugello, přestože je to velmi náročný okruh hlavně na nastavení motocyklu, je jednou z oblíbených tratí Kuba potvrdil výkonem v kvalifikaci. Postupně zrychloval a vylepšil si svůj osobní rekord přibližně o 2,6 vteřiny, což jej řadí po první kvalifikaci na devátou příčku.

Jakub Smrž: „Ráno fungoval motocykl skvěle. Ze začátku jsme zkoušeli různé směsi pneumatik pro správné nastavení pérování. Z nich jsme vybrali to, s čím do kvalifikace nastoupím. Do měřeného tréninku jsem trochu upravili převodovku, protože mi na dlouhých úsecích nevyhovoval 5 a 6 rychlostní stupeň. Pro měřený trénink jsme také použili novou přední gumu, která je o trochu širší než standart.

Před tréninkem to vypadalo, že se počasí zkazí a z těžkých mraků visících nad tratí se spustí déšť. Proto jsem neztrácel čas a snažil se hned od začátku o rychlé tempo. Pohyboval jsem se mezi 10 a 15 pozicí průběžného pořadí. Dvě kola před závěrem tréninku mne předjel Australan West. V posledním kole jsem tak dosáhl času, který mne nyní řadí na deváté místo. Podíváme se na data a uvidíme co by se dalo na motorce ještě vylepšit. Jsem hodně spokojený“.

Výsledek závodu:
1 Sebastian PORTO APRILIA
2 Randy DE PUNIET APRILIA
3 manuel POGGIALI APRILIA
4 Daniel PEDROSA HONDA
5 Franco BATTAINI APRILIA
….
9 Jakub SMRŽ HONDA

tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose