www.car.cz
 

Nad Misanem zněla česká hymna!! David Vršecký v neděli zlatý !!
     23.9.2007 22:47 - tisková zpráva


Český jezdec David Vršecký se stal vítězem dnešního závodu Evropského poháru tahačů v italském Misanu. Vyhrál obrovské drama, při kterém se několikrát měnilo pořadí na čelních pozicích. Hůř byl na tom jeho týmový kolega  Markus Bosiger, ten se dnes na stupně vítězů nevešel; během víkendového závodu si ale udržel v čele šampionátu 33-bodový náskok a za dva týdny ve španělské Jaramě mu stačí dojíždět i mimo stupně vítězů.
 
K úspěchu pomohl českému týmu už měřený trénink, který vyhrál Vršecký.  Ten si pochvaloval jízdní vlastnosti svého vozu a na start kvalifikace šel z prvního místa. Jenže zaváhal a do první zatáčky šel dopředu Albacete, který nakonec vyhrál celý závod. Vršecký se ve třetím kole pokusil o útok na čelo, čehož využil Bösiger a dostal se před něj. Pak se již oba roudnické vozy stáhly a vzhledem k celkovému pořadí dojížděly v klidu za španělským pilotemna jistotu.
 
Stejně jako v sobotu rozhodoval o úspěchu pohárový závod, který mohl teoreticky přinést Bösigerovi mistrovskou definitivu. Švýcar začal skvěle, využil Albaceteho zaváhání při letmém startu a po startu šel do čela. Dlouho se zdálo, že se nic podstatného stát nemůže, jenže v sedmém kole chyboval podrážděný Albacete podruhé: zaútočil tvrdě na hranici pravidel na Bösigera, který útok ustál ale sám  Albacete se propadl na čtvrté místo.
 
Jenže to ještě nebylo všechno - ataky neměly konce a překvapivě se do loterie o mistrovský titul nechtěně zapojil někdejší jezdec Buggyry Gerd Körber, který řadu let v týmu působil.  Jeho nesmyslný útok zničil Švýcarovy zadní nápravu a ten se tak propadl až na čtvrté místo. Zmatku na trati ale využil alespoň Vršecký, který se protáhl na první příčku. Z vítězství byl sice šťastný, ale šokovaný z toho, co se kolem něj dělo. "Co se dnes dělo, to už je opravdu na rámec normálních závodů a fair-play. připadá mi to jako hon na jednoho jezdce, aby se mu nepodařilo vyhrát. Nejdříve si počínal příliš tvrdě Albacete, pak tomu zase pomohl Körber, a výsledkem je nejen ztráta bodů, ale opět rozbité Bösigerovo auto," prohlásil Vršecký nazlobeným hlasem.
 
Roudnická stáj podala proti průběhu závodu okamžitě protest, jenže byl zamítnut. "Protest byl zamítnut a jediný výsledek jednání je, že Bösiger spadl ještě o jedno místo. Podle komisařů si nepočínal fair v boji o čtvrté místo a po výměně míst s Bellocem byl klasifikován jako pátý," uvedl šéf týmu Martin Landsdorf.
 
„Je to neuvěřitelné,“ prohlásil v cíli naštvaný Bosiger, „útoky na mě posoudí, jako normální a mé chování označí jako nepřijatelné. Vůbec tomu nerozumím a nevím, co k tomu víc dodat.“
 
Výsledky - neděle:
Kvalifikace (8 kol): 1. Albacete (Šp./Albacete) 16:22,324 min., 2. Bösiger (Švýc./Buggyra) -5,003, 3. Vršecký (ČR/Buggyra) -5,053, 4. Körber (Něm./MAN) -6,618, 5. Belloc (Fr./MAN) -10,108, 6. Hahn (Něm./Mercedes) -10,029.
 
Pohárový závod (12 kol): 1. Vršecký 24:38,579 min., 2. Albacete -1,787, 3. Hahn -5,449, 4. Belloc -13,327, 5. Bösiger - 14,021, 6. Körber -14,542.
 
Průběžné pořadí EP:
Jednotlivci: 1. Bösiger (Švýc./Buggyra) 384 bodů, 2. Albacete (Šp./MAN) 351, 3. Vršecký (ČR/Buggyra) 316, 4. Hahn (Něm./Mercedes) 237, 5. Körber (Něm./MAN) 228, 6. Allgäuer (Rak./MAN) 135, ..., 10. Vojtíšek (ČR/Renault) 43 ..., 18. Dolák (ČR/MAN) 10 b.
Týmy: 1. Buggyra (Vršecký, Bösiger) 768, 2. MAN (Körber, Allgäuer) 495, 3. Mercedes (Hahn, Sanjuan/Šp.) 395, 4. Renault (Vojtíšek, Garret, Altenstrasser, Martin) 312.
 
 
PR Buggyra

 
 
Fotogalerie:   Buggyra zazářila i v Misanu 2007, foto Buggyra

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose