www.car.cz
 

Roman Kresta v Řecku havaroval z 8.místa do bezohledného Soly
     tisková zpráva


Roman Kresta odstupuje z vynikajícího 8.místa

Posádka Roman Kresta-Jan Tománek pokračovala i ve druhé rychlostní zkoušce ve vynikajícím výkonu v náročné Rally Akropolis. Na 12 kilometrů dlouhém testu „Regini“ dosáhl Roman Kresta 10.času se ztrátou necelých 10-ti vteřin na vítězného továrního jezdce Peugetou Rovanperu. V tomto testu porazil český pilot s privátním Fordem Focus WRC oba tovární jezdce Citroënu Loeba a Sainze! Po druhé rychlostní zkoušce patřilo Romanovi po zásluze vynikající průběžné 8.místo těsně za jedním z favoritů Märtinem s továrním Fordem, na kterého ztrácel 1,5 sekundy.

Bohužel ve třetí rychlostní zkoušce Roman Kresta ukončil páteční etapu kolizí s Danielem Solou. Španěl s Mitsubishi odstartoval do rychlostní zkoušky s vylomeným kolem. Roman se snažil Solu několikrát předjet, ale ten mu bohužel předjížděcí manévr neumožnil. Roman Kresta se musel potýkat s množstvím prachu za vozem Daniela Soly a před jeho Fordem byla prakticky nulová viditelnost. Z oblaku prachu se během rychlostní zkoušky na bohužel nenadále objevil vůz Daniela Soly a Roman nemohl na tuto situaci již reagovat. Po nárazu do vozu Soly je Ford Focus WRC poškozen a celý tým pracuje usilovně alespoň na možnosti, aby Roman Kresta mohl nastoupit do zítřejší etapy dle nově zkoušených pravidel „Superrally“.

Snažil jsem se Solu poměrně dlouhou dobu předjet, ale ten nám bohužel neuvolnil trať. Pokračoval jsem tedy v mračnu prachu za jeho vozem, ale když se jeho Mitsubishi najednou objevil před námi, tak se již nedalo nic dělat. Je to velká smůla a nastalá situace mě velmi mrzí, protože na Rally Akropolis jsme si ověřili, že můžeme i s Focusem starší specifikace svádět rovnocenné souboje se špičkou. Jeli jsme rychle, ale v naprostém klidu.

Focus je v přední části vozu poškozen, ale v tuto chvíli nelze říci, zda se podaří dát do takového stavu, abychom mohli zítra odstartovat. My s Jendou nemáme žádnou vážnější zdravotní komplikaci po této kolizi,“ řekl smutný Roman Kresta.


Průběžné pořadí po 3.rychlostní zkoušce: 1.Grönholm, 2.Rovanperä +7.8, 3.Solberg +10.1 , 3.Duval +16.6, 5.Loeb +34.0, 6.Hirvonen +35.0

tisková info

Martin Bobek, www.eWRC.CZ


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose