www.car.cz
 

Titul vicemistrů ve třídě pro Bryndu s Vorlem i přes problémy
     25.9.2007 22:25 - tisková zpráva


Posádka DPD Czech Rallye Teamu ve složení Petr Brynda a Václav Vorel s vozem Škoda Fabia potvrdila při závěrečném podniku MMČR, kterým byla Fuchs Oil Rally Příbram titul vicemistrů ve třídě A5.
 
Příbramská rallye byla letos poprvé pro dvojici DPD Czech Rallye Team ryze domácí záležitostí. Oba členové posádky pochází z Příbramě, a tak má tato soutěž pro ně speciální význam. Chtějí se ukázat v co nejlepším světle a především poděkovat všem příznivcům za podporu během celé sezóny Global Assistance MMČR v automobilových soutěžích.
 
Petr Brynda s Václavem Vorlem neprožili nejšťastnější sezónu. Nejdříve přesedlali ze Škody Felicia 1400 do nového vozu Škoda Fabia 1400, s kterým chtěl tým bojovat o titul šampiónů třídy A5. Bohužel dětské nemoci tuto možnost během několika závodů zhatily, proto se tým pokusil zabojovat a získat alespoň jeden z vavřínů. To se jim i díky systému SupeRally podařilo. Posádka DPD Czech Rally Teamu tedy může nakonec slavit alespoň zisk titulu vicemistrů ve třídě. V konečném pořadí mají nakonec náskok tří bodů na Mr.Cimbu a Levoru.
 
„Jsme šťastni, že to dopadlo alespoň takto. Měli jsme to však doslova o vteřinky. Po našem odstoupení z Fuchs Oil Rally Příbram jsme vůz dopravili do uzavřeného parkoviště pár desítek vteřin před ukončením časového intervalu, kdy může tým dopravit vůz do UP v rámci SupeRally,“ oddychl si Petr Brynda.
 
Vraťme se však k samotnému průběhu soutěže. Petr Brynda s Václavem Vorlem vstoupili do soutěže parádně. Během tří rychlostních zkoušek si vybojoval více než čtyřicetivteřinový náskok na druhého Kopelenta a suverénně ovládl třídu A5. Příbramské dvojici se dařilo i ve skupině A, kde jim patřilo čtvrté místo.
 
Na zbývajících dvou měřených úsecích Brynda zvýšil náskok  na Kopelenta. Jediný, kdo ve třídě dokázal s Fabií 1400 držet krok byl Jan Dohnal s VW Polo. Další domácí posádka přeskočila Kopelenta a zaujala druhé místo za Bryndou se ztrátou 45 sekund.
 
Ve skupině A zůstal Brynda s Vorlem na čtvrtém místě, když na pátého Skoupila, startujícího s Fiatem Punto S1600 najel rovněž pětačtyřicet vteřin. „Páteční etapa byla vynikající. Auto fungovalo parádně a i nám se jelo skvěle. Neměli jsme jediný technický problém a mohli se tak soustředit jen na jízdu. Moc se nám to líbilo,“ hodnotil spokojeně páteční etapu Petr Brynda.
 
První sekce sobotní etapy byl ve znamení souboje s Janem Dohnalem. Dohnal zvládl úvodní měřené úseky rychleji a snížil „Beruškův“ náskok na necelých třicet vteřin. Naopak příbramská dvojice zvýšila náskok na třetího Kopelenta, jehož manko činilo již 1:40 min. Mezitím ze soutěže odstoupil Minařík s druhým Fiatem Punto S1600, a tak se Brynda s Vorlem posunuli na třetí místo ve skupině A. Před ním figurovali pouze Peták s Renaultem Clio S1600 a Sedláček s áčkovou Almerou. „Je to skvělý pocit, když auto funguje. Mám z toho ohromnou radost,“  zářil prozatím radostí Brynda.
 
Vypít kalich hořkosti si však musela posádka i v závěrečné soutěži velkého mistrovství. Na dvanácté rychlostní zkoušce, při druhém měřeném průjezdu Vystrkovem praskl držák převodovky. Rázem se dvojice propadla za Dohnala. Velký náskok na zbytek startovního pole třídy A5 však dával posádce DPD Czech Rallye Teamu naději na udržení pódiového umístnění. Proto Brynda s Vorlem zvolnili a snažili se soutěž dokončit. Bohužel na předposlední rychlostní zkoušce, přibližně dva kilometry před cílem se Fabia zastavila definitivně.
 
„V lesní pasáži před cílem Vystrkovského testu definitivně padla předloha převodovky a auto se zastavilo. V tu chvíli mě to hrozně štvalo. Chybělo tak málo k dokončení. Ale takové jsou závody. Snad jsme si smůlu vybrali dopředu a příští sezóna bude úspěšnější. Nakonec můžeme být spokojeni i s touto sezónou. Podařilo se nám získat titul vicemistrů ve třídě A5, což je pro první sezónu s novým vozem úspěch.
 
Závěrem bych chtěl  poděkovat všem našim partnerům, především pak všem členům našeho týmu, kteří se v letošní sezóně obzvlášť nenudili. Také děkujeme s Vaškem Vorlem i všem našim příznivcům, kterých bylo na každé soutěži nespočet “ shrnul závěrem sezónu Petr Brynda.
 
 
 
PR

 
 
Fotogalerie:   FIA GT 2007 - Podzimní cena Brna, foto R. Strýček

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose