www.car.cz
 

Rallye Jeseníky 2007 v SOBOTU nabídnou 75 km náročných erzet
     3.10.2007 13:19 - tisková zpráva


AZ pneu Rally Jeseníky 2007 je v letošním kalendáři zapsána jako závěrečný podnik MIO GPS Mistrovství České republiky ve sprintrally 2007 a K4 Pohár České republiky v rally. V podhůří Jeseníků se v nedávné minulosti jezdila Rally Jeseníky, která patřila k tradičním soutěžím u nás. Byl pro ni příznačný podzimní termín a náročné rychlostní zkoušky v krásné krajině Jeseníků.

Před čtyřmi lety ožily zdejší tratě při jedné z etap Valašské rally, v přechozích dvou letech se v okolí města Šternberka jela pohárová rally. Soutěžácká legenda se letos vrací zpět a již v sobotu 6. října odstartuje obnovený ročník. Pořadatelé z AMK Ecce Homo Šternberk připravili náročnou trať, která měří celkem 180,98 km a obsahuje 9 rychlostních zkoušek na třech úsecích s názvem Domašov, Hraničné Petrovice a Dalov v celkové délce 75,30 km. Například rychlostní test Domašov nescházel v itineráři RallyJeseníky před více než dvaceti lety. „Připravili jsme náročné rychlostní zkoušky zasazené do krásné krajiny.

Celková podoba tratě byla připravena již na začátku léta, nicméně na poslední chvíli jsme trať upravili. Důvodem byl uzavřený most za obcí Jívová ve směru na Domašov nad Bystřicí. Nakonec má rychlostní test Domašov letmý cíl za obcí Jívová ve směru na Hraničné Petrovice,“ uvedl Vlastimil Malík, ředitel rally.

Přesný popis diváckých míst včetně podrobných map jednotlivých rychlostních zkoušek, fotografie diváckých míst včetně přístupových cest najdete v oficiálním programu AZ pneu Rally Jeseníky 2007, který bude k dostání na vybraných místech v okolí města Šternberka včetně čerpacích stanic v tomto týdnu.

Popis rychlostních zkoušek AZ pneu Rally Jeseníky 2007:
RZ DOMAŠOV (Domašov u Šternberka – Jívová, délka 7,00 km)
Start náročné rychlostní zkoušky je v levé zatáčce před horizontem za obcí Domašov u Šternberka. V úvodní části na jezdce čeká technická pasáž v lesním úseku se zatáčkami různých stupňů obtížnosti. Zhruba po 200 metrech je obtížný levý vracák a následná pravá zatáčka ve sjezdu. Soutěžní vozy zamíří po rychlém příjezdu do diváckého místa a přes pravou táhlou zatáčku na most pokračují serpentinami v lesní části do další pasáže, kde následují náročné zatáčky ve stoupání vedoucí k obci Jívová. V závěrečné části najdeme divácké místo v obci Jívová v podobě rychlého levého odbočení na hlavní silnici a uprostřed obce další levé odbočení ve směru na Hraničné Petrovice. Po rychlém závěru je letmý cíl za horizontem u zemědělské skládky, stop stanoviště zhruba po 150 metrech před levou zatáčkou.

RZ HRANIČNÉ PETROVICE (Hraničné Petrovice – Lipina, délka 6,09 km)
Start rychlostní zkoušky je situován na konci obce Hraničné Petrovice na silnici III. třídy č. 444. V úvodu na jezdce čeká na kvalitním asfaltu pravá a levá zatáčka ve sjezdu. Přes vjezdem do obce Těšíkov přichází série obtížných zatáček ve stoupání všech stupňů obtížnosti. Soutěžní vozy projedou obcí Těšíkov a přes divácké místo v podobě rychlé pravé zatáčky opouští obec a v záverečné části následují obtížné zatáčky ve sjezdu. Krátce před cílem je levá zatáčka, letmý cíl je umístěn na začátku obce Lipina, stop stanoviště uprostřed obce zhruba po 200 metrech.


RZ DALOV (Dalov – Chabičov, délka 12,01 km)
Nejdelší rychlostní zkouška v itineráři AZ pneu Rally Jeseníky 2007. Erzeta startuje na úzké lesní cestě ve směru na obec Dalov. Po rychlém začátku v lesní části následuje příjezd do Dalova a technický průjezd obcí s řadou diváckých míst. Po rychlém horizontu a průjezdu přes umělý zpomalovací retardér jezdci pokračují levým odbočením k náročnému pravému vracáku do úzké účelové komunikace a následně jezdce prověří zajímavá pasáž u bývalého nákupního střediska. Trať pokračuje náročnými seprentinami ve sjezdu a před obcí Horní Žleb najdeme dva obtížné vracáky. Po rychlém odjezdu z obce jezdce prověří esíčko přes úzký mostek u místního kamenolomu a přes přírodní retardér u obce Dolní Žleb následuje divácké místo v podobě ostrého pravého odbočení, po kterém následuje závěrečná část rychlostní zkoušky. Ve stoupání na úzké lesní cestě následují obtížné zatáčky a po sobě jdoucí vracáky, když náročný je především pravý vracák přes mostek. Letmý cíl se nachází u prvních domů v obci Chabičov, stop stanoviště je umístěno u hospody Štěpánka v obci.


Ve Šternberku 1. října 2007 Roman ORDELT
tiskový mluvčí AZ pneu Rally Jeseníky


 
 
Fotogalerie:   Fuchs Oil Rally Příbram 2007 , foto týmů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose