www.car.cz
 

TRW Automotive rozšiřuje své aktivity
     tisková zpráva


5. 6. 2004 (Tiskové středisko BVV) - Vrcholný management amerického automobilového koncernu TRW definitivně rozhodl o rozšíření svých obchodních aktivit v závodech v České republice a již v průběhu tohoto roku nabídne nové pracovní příležitosti zájemcům o zaměstnání hned v několika regionech.

Podle předběžných odhadů by se mělo jednat minimálně o 450 nových pracovních míst v závodech ve Frýdlantě v Čechách, Jablonci nad Nisou a v Dačicích. Koncern TRW je jedním z předních světových dodavatelů autopříslušenství a mezi dodavateli technologií aktivní a pasivní bezpečnosti pro výrobce vozidel po celém světě představuje špičku ve svém oboru. V České republice zaměstnává v současnosti téměř 4 000 lidí v sedmi závodech.

Loni oslavil koncern TRW Automotive deset let svého působení na českém trhu. V roce 2003 dosáhl jen jablonecký závod TRW historicky největšího obratu 8,6 miliardy korun. K úspěšnému trendu loňského roku ve zvyšování prodejů přispívají, i přes současné skeptické prognózy stagnace výroby v automobilovém průmyslu, především realizace nových zakázek. Navyšování počtu zaměstnanců v jednotlivých závodech TRW v Čechách má také důvody v postupném přesunu výrobních aktivit z Velké Británie a Německa. Konkrétně se bude jednat o 340 pracovních míst v TRW-DAS Dačice, kde se od září spustí nová linka na výrobu kulových kloubů do osobních automobilů Ford, Volkswagen a DaimlerChrysler.

Frýdlant nabídne téměř 70 míst zájemcům o práci na renovaci prvků řízení osobních automobilů a 50 pracovních míst vznikne do tří měsíců v jabloneckém závodě, kde začala nová výroba kotoučových brzd pro automobily BMW. V Dačicích bude nutné vybudovat nové výrobní haly, ostatní závody zvládnou rozšíření výroby v rámci stávajících prostor.

TRW počítá v průběhu dvou let také s velmi významným rozšiřováním vývoje výrobků. Bude se jednat o zásadní posílení konstrukčních oddělení, ale také zkušeben v závodě v Jablonci nad Nisou

BVV


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose