www.car.cz
 

Trabanti týmu V&Z Motorsport úspěšné v Pošumavském poháru
     10.10.2007 08:21 - tisková zpráva


V&Z Motorsport úspěšný v Pošumavském poháru

Na svých oblíbených kramolínských a švihovských tratích nemohli začátkem října chybět členové týmu V&Z Motorsport. Představili se zde tradičně s vozy trabant a na mokru i na suchu zaznamenali pohárové žně.
 
Páteční závod v Kramolíně zkomplikoval posádkám nepřetržitý silný déšť. Mé přání o závodech bez deště nebylo vyslyšeno. Na uklouzané trati nebylo jednoduché udržet auto na cestě a najít optimální brzdné body. Chtěli jsme se vyvarovat chyb a udržet průběžné třetí místo po jarní části Pošumavského poháru ve třídě HA do 750 ccm. Několika krizovým situacím jsme se přesto nevyhnuli. Hned na úvodní vložce v úseku mezi Kozlovicemi a Maňovicemi jsme v poslední zatáčce s velkými problémy udrželi vůz na trati.
 
Ostatní se zřejmě báli ještě více než my a tak jsme po první sekci vedli. S úmyslem uhájit pozici jsem v Maňovicích v přemíře snahy nedobrzdil do retardéru, rozboural ho, musel couvat a znovu ho objet. Znamenalo to ztrátu patnácti vteřin. V cíli poslední erzety už jsme jen čekali na čas Petra Charouska. Klaplo to,“ hodnotí úspěšné kramolínské vystoupení Radek Zajíc, jehož navigoval Josef Čermín.
 
Sobotní krásné podzimní počasí a osychající silnice přilákaly na sobotní etapu do Švihova velké množství diváků.  První erzetu jsme zbytečně moc prodali. Obávali jsme se kluzkých míst v lese. Ta se však ukázala být již téměř suchá. Cílem bylo udržení v pátek získaného průběžného druhého místa v Pošumavském poháru. Po odstoupení do té doby vedoucí posádky Charousek – Jirák pro technickou závadu se nám naskytla šance druhé místo ještě vylepšit. Podmínkou bylo dojet do cíle.
 
Michal Kašpar byl v sobotu nedostižný a my si krásně zazávodili s Tomášem Rejžkem. Nakonec zvítězila rozvaha a díky třetímu místu ze Švihova jsme získali první místo v Pošumavském poháru ve třídě HA do 750 ccm,“ přidává dojmy ze sobotního závodu jednička týmu Radek Zajíc.
 
Josef Kubeš a Veronika Čečková zaznamenali v pátek třetí místo ve třídě H1. Zároveň se v obou etapách stali vítězi v Trabant-Wartburg Cupu. Po dlouhé době jsme absolvovali bezproblémové závody. Jen v úvodní páteční vložce jsme se na mokru nevyvarovali několika chybiček. Potěšily nás časy srovnatelné se špičkou třídy i naše průběžně zrychlování,“ netají se spokojeností Josef Kubeš.
 
Jaromír Zajíc s Lucii Fiřtovou vybojovali poháry v obou etapách ve třídě P7 za druhé a třetí místo. Navíc bavili diváky jízdou smykem. V pátek nás před závěrečnou erzetou vystrašila voda v zapalování. Dostala se tam při průjezdu některou z mnoha louží. V servisu jsme nemohli auto nastartovat a stihli start na poslední chvíli. S výsledkem i krásným svezením jsme naprosto spokojeni. Stejně i s velkou porcí bodů do hodnocení Trabant-Wartburg Cupu, který letos pořádá V&Z Motorsport TRS klub,“ pochvaluje si závody Jaromír Zajíc. 
 
Veliké poděkování patří všem partnerům týmu – DENIOS, NEUREKA, TROCH, MOTORSPORT MAGAZÍN, GIPECO, TRS a všem kamarádům, kteří podpořili posádky radou i pomocí. A ještě velké díky za fandění našim příznivcům do Kdyně a do Plzně,končí své povídání spokojení členové V&Z Motorsport.
 
 
Vlastimil Resl
Motorsport-review.cz  
  
 
Tisková informace V&Z Motorsport rallye teamu

 
 
Fotogalerie:   Rally Jeseníky 2007 - foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose