www.car.cz
 

Brněnské premiéry nových vozů v České republice
     tisková zpráva


Na Mezinárodním veletrhu Autotec se opět představí přední výrobci nákladních automobilů s posledními novinkami v atraktivní kategorii trucků. Letos bude všech sedm nejvýznamnějších evropských automobilek prezentovat své novinky ve výstavních halách.

Největší novinkou a lákadlem přelomu jara a léta v atraktivní kategorii trucků je Scania se svojí novou řadou R určenou pro dálkovou kamionovou přepravu. Přepracovaný exteriér a interiér kabiny společně s rozšířenou nabídkou rozměrových variant je doplněn řadou novinek v konstrukci podvozku a motoru.

Renault představí v české premiéře inovované vozidlo Mascott a svůj závodní truck Premium. Na stánku francouzské automobilky v pavilonu G1 bude k vidění kompletní řada Renault trucks (lehká nákladní vozidla řady Midlum, střední řada Premium, těžká stavební řada Kerax, silniční tahač Magnum).

Volvo bude prezentovat nejsilnější nákladní vůz na trhu – model FH16 s maximálním výkonem motoru až 449 kW/610 k. Evropskou premiéru na stánku Volva bude mít přepravní informační systém Dynafleet.


V kategorii lehkých užitkových vozů je zajímavým novým přírůstkem Volkswagen Caddy, vhodný zejména pro městský rozvážkový provoz. Verze Kombi poslouží pro přepravu až sedmi pasažérů. Nový Caddy vyniká i vysoce vyspělými technologiemi – přes 50 procent jeho komponentů totiž pochází ze špičkových osobních modelů Golf páté generace a Touran.



Hyundai bude na Autotecu prezentovat v české premiéře nový sportovně-užitkový vůz Hyundai Tucson.



Třešničkou na výstavním dortu užitkových vozů bude futuristická studie kompaktního rodinného vozu Škoda Roomster. Tento vůz vyniká prostorným variabilním interiérem a přináší do segmentu kompaktních rodinných vozů celou řadu nových konstrukčních i designérských prvků.

V oblasti designu zaujme čelní maska s charakteristickým chromovaným rámečkem a logem nahoře uprostřed, mohutné dveřní sloupky nebo červeně olemovaná koncová světla. Výrazným prvkem jsou dvě podélná střešní okna. Dle očekávání vzbudila Škoda Roomster při svém nedávném uvedení značný rozruch v řadách motoristických fandů. Škoda Auto ukázala, že umí popustit uzdu fantazii, vybočit ze zaběhlých kolejí, nabídnou zajímavá technická řešení a futuristický design.

Výběr zajímavých expozic – nákladní vozy

IVECO

Firma představila podstatně inovovanou modelovou řadu EuroCargo s novou tváří. K silničnímu tahači Stralis Active Space, ověnčenému zcela po právu titulem „Truck of the Year 2003“ přibyly varianty Stralis Active Time a Active Day, vozidla určená pro středně těžkou a těžkou rozvážkovou službu.



MAN

Postavil nové motory pro všechny třídy nákladních vozidel a v nedávných měsících se blýskl zcela novým desetilitrovým motorem, vybaveným vstřikovací soustavou Common Rail, D20 CR.



Mercedes – Benz

Zaměřil své aktivity na vylepšení nejtěžších nákladních vozidel třídy Actros. Přepracované nápravy, motor, podvozek a budka znamenaly takový posun vpřed, že zcela zaslouženě nový Actros získal prestižní titul „Truck of the Year 2004“.



DAF

Vystavuje kompletní modelovou řadu, např. lehké nákladní automobily LF, dále FAD CF85, FAN CF75, XF95 Super Space Cab. Součástí expozice je závodní speciál DAF FAV CF75 závodní stáje DeRooy.

Výběr zajímavých expozic – lehké užitkové vozy

Daimler-Chrysler

Na stánku společnosti Daimler Chrysler budou vystavena mj. vozidla Mercedes – Benz Viano a Vito. Patří do rodiny vozidel s jednoprostorovou karoserií a jsou následovníky dosavadních tříd V, Vito F a Vito Marco Polo. Výsledkem společného vývoje jsou i skříňové verze a kombi řady Vito.



Renault

Vozidlo Kangoo/Kangoo Express prošlo celkovou inovací. Zatímco verze Kangoo Express je dvoumístný čistě užitkový furgon, osobní pětimístné verze Kangoo je koncipována zejména pro živnostníky a drobné podnikatele.

V užitkové řadě Renaultu najdeme také modely Trafic a Master.



Fiat

V nabídce Fiatu jsou užitková vozidla v užitečné hmotnosti od 500 kg (Fiat Punto Van ), přes Doblo Cargo, Scudo Van až po klasický a oblíbený model Fiat Ducato s užitečnou hmotností 1,5 tuny a s objemem nákladového prostoru až 14 m3. Fiat dále nabízí vozidla v homologaci N1 Stilo MW ( dvou nebo čtyřmístné provedení ), Multipla, Ulysse a druhou generaci modelů Dobló Combi a Scuodo Combi.



Nissan

Letos inovovaný Cabstar 35.10 s celkovou maximální hmotností 3,5 t je vybaven turbodieslovým motorem s mezichladičem plnícího vzduchuo výkonu 92 kW/125 k při 3600 min-1. K vidění budou i užitkové a nákladní vozy Primastar, Kubistar, Interstar, Cabstar a Atleon.



Opel

I automobilka zaměřená dříve pouze na osobní automobily dnes produkuje také užitková vozidla. Příkladem je Opel Vivaro Combi. Dalším užitkovým vozem značky Opel je model Corsa Van.

Výběr zajímavých expozic – vozy off-road a pick-up

Nissan

Modernizací prošel dobře známý model Nissan Terrano. Modernizaci absolvoval i mohutný Patrol GR, patřící v této kategorii k nejlepším. Jedničkou na českém trhu v kategorii vozidel pick-up 4x4 je Nissan Pickup. Na expozici bude také sportovně užitkový vůz Dunehawk a crossover Nissan Murano.



Honker

Polský Honker je novinkou v kategorii vozidel off – road. Originální vůz s působivým vzhledem je vyráběn ve dvou řadách: 42 a 54.



Land Rover

Na začátku letošního roku prošel modernizací lehký model SUV Land Rover Freelander a nyní úspěšně bojuje o přízeň zákazníků na českém trhu. O stupínek výše stojí model Discovery, který spojuje robustní rámový podvozek zaručující odolnost vozidla i v náročném terénu, s komfortním vybavením interiéru. Na vrcholu nabídky pak stojí luxusně pojatý Rang Rover, který zajišťuje velmi vysoký standard v interiéru.



Mercedes – Benz

V kategorii terénních vozidel s pohonem 4x4 nabízí Mercedes – Benz dva modely, každý s určením pro jinou klientelu. První je „třída M“, neboli model ML, což je v USA vyráběný vůz kategorie SUV. Druhý model Mercedes – Benz G, patří do kategorií těžkých off-roadů. Jedná se původně o vozidlo pro potřeby armády a je proto schopné zvládnout jízdu i v tom nejtěžším terénu. A přitom v civilním provedení je dodáván model G s luxusně vybaveným interiérem, ve kterém je dostatek prostoru.



Volkswagen

Volkswagen má ve své nabídce jak silniční vozidla s pohonem všech kol systému 4Motion (včetně Transporteru T5), tak i loňskou novinku, model Touareg, který svými výkony a kvalitními jízdními vlastnostmi jak na silnici tak i v těžkém terénu, zařadil úspěšně do kategorie luxusních vozidel off-road

tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose