www.car.cz
 

Exhibiční projekt Škoda – Česká pojišťovna Challenge 2007 v Brně zahájen
     12.10.2007 22:07 - tisková zpráva


Škoda – Česká pojišťovna Challenge 2007
 
v čele Matějovský, vozy AUTO BREJLA v první i druhé řadě
 
Exhibiční projekt Škoda – Česká pojišťovna Challenge 2007 byl zahájen. Tréninkový pátek v Brně přinesl Pole Position na startu prvního závodu Michalu Matějovskému. Vedle něj se do první řady postaví Václav Brejla a třetí bude startovat Ivan Vršínský. Prezentace pohárových octavií při motoristickém Poháru národů A1 GP slibuje velice napínavé zážitky.
 
Už v ranním volném tréninku kraloval Matějovský, za kterým zajel druhý nejrychlejší čas Petr Fulín. Třetí byl Jan Dostál, čtvrtý Václav Brejla a pátý Ivan Urban. Podstatné ale byly výsledky odpolední oficiální měřené jízdy, která teprve určovala postavení na startu. Důležitou roli bude tentokrát v Brně jistě hrát počasí. Zatímco dopoledne se jelo ještě za relativně klidného povětří, v odpolední kvalifikaci bylo hodně chladno a navíc začal foukat vítr. Je fakt, že všichni obuli nové pláště a tak si časy oproti ránu vylepšili. A je nutné dodat, že značný význam měla i zvolená strategie. Hned v samém začátku půlhodinové kvalifikace zajel nejlepší kolo opět  Matějovský.
 
Ve druhém okruhu dosáhl času 2:24,310 a až do konce měřené jízdy jej nikdo nedokázal překonat. Zajímavý byl ovšem boj o další pozice. Druhý se dlouho držel Vršínský, třetí Dostál, čtvrtý Fulín a až pátý čas měl Brejla. Ten těsně před koncem tréninku ještě jednou vyrazil z boxů a předvedl skutečně hodně ostré kolo. Zařadil se jím na druhou pozici a na třetí místo odsunul týmového kolegu Vršínského. Pro pořádek dodejme, že čtvrtý bude startovat Dostál, pátý Fulín, šestý Urban, sedmý Skalický, osmý Vaňkát, devátý Kárný a desátý Gottwald.
 
Jelo se hůř, než ráno. Foukalo hodně proti a dalo se to poznat podle toho, že v určitých místech se otáčky nedostaly k omezovači jako ráno. Pole Position potěší, ale v závodě rozhodují i jiné věci, v mém případě například výdrž techniky,“ řekl vítěz kvalifikace Matějovský. Druhý Brejla si pochvaloval vydařené závěrečné kolo a připustil, že ho nejel zrovna v rukavičkách. „Bylo to spíš hodně dravé, až na krev. Žádné kroužení obloučků, ale svůj účel to splnilo,“ pochvaloval si jezdec a promotér exhibičního projektu pohárových octavií v Brně.
 
„Je fakt, že na chladné trati ani hodně zahřáté obutí moc nefungovalo. Důležitý je ale výsledek a červená auta budou ráno v první i druhé řadě,“ dodal.
 
Diváci měli během kvalifikace postaráno i o napínavou podívanou na několikery hodiny, či výlety z trati. Třikrát za sebou se v kačírku točil Marek Ďurovkin, který přiznal problémy s blokováním zadních brzd. Mimo trať se hned po výjezdu z boxů na studeném obutí ocitl i Ivan Urban. To všechno, ve spojení s potvrzením jezdecké i technické vyrovnanosti účastníků Škoda – Česká pojišťovna Challenge, dává záruku, že v závodech rozhodně nehrozí nuda.
 
Pověstná bojovnost pilotů se jistě projeví i proto, že pro všechny jsou připraveny hodnotné věcné ceny. V kuloárech se sice ozývají hlasy, že při exhibici se jistě nebude bojovat na hraně. Jiné zase mluví o tom, že jakmile zhasnou červená světla, bude všechno jinak.
V sobotu 13. října v 8 hodin a 50 minut startujeme…
 
 
(12.10. 2007)  PR

 
 
Fotogalerie:   A1GP - Fittipadli a další přijeli do Brna Pendolínem, foto BPA M. Straka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose