www.car.cz
 

Matějovský opět vyhrál, Vršínský druhý, Fulín třetí
     14.10.2007 18:29 - tisková zpráva


Škoda – Česká pojišťovna Challenge 2007
 
Celkovým vítězem projektu Škoda – Česká pojišťovna Challenge 2007 se po triumfu i v nedělním druhém závodě stal Michal Matějovský. Druhý dojel Ivan Vršínský a třetí Petr Fulín. Celých deset kol se na suchu urputně bojovalo a opět nebyla nouze ani o střety, či divoké hodiny.
 
Po startu se všichni naskládali do první zatáčky. Hned v další levotočivé však přišla rána. Za vedoucím Matějovským jeli Brejla a Vršínský. Už celou první zatáčku absolvovali týmoví kolegové vedle sebe a nechyběly ani lehké kontakty boků obou octavií. Ve zmíněné levé byl Brejla na vnějšku a dostal se koly až mimo stopu, kde byla trať hodně znečištěna po závodě formulí z A1 GP. Výsledkem náhlé ztráty adheze bylo opuštění trati a ošklivý náraz vozu do bariér z pneumatik. Václav naštěstí vyvázl nezraněn. Dobrou náladu z celé situace ale neměl, protože závod pro něho skončil.
 
Na čele si Matějovský opět začal tvořit náskok. Druhý jel Vršínský, kterého pronásledovali Urban a Fulín. Startovní pole se protáhlo a skupinku dalších bojujících jezdců vedl Milan Vaňkát, za nímž jeli v těsném závěsu Skalický, Kárný, Dostál, Jirásek a Gottwald. Právě v tomhle vláčku se asi bojovalo nejvíc a předjíždělo nejčastěji. Ve čtvrtém kole musel odstoupit Jirásek, jemuž vypověděla poslušnost převodovka. Fulín vybojoval úspěšný duel s Urbanem a posunul se na třetí místo. Vaňkát se z páté pozice propadal a na jeho místo se posunul Skalický.
 
Později však podlehl Kárnému, za nějž se na šestou příčku probojoval Dostál. Ten startoval zezadu, protože sobotní závod nedokončil kvůli technickým potížím. Také dvě dívky v poli svedly hezký souboj, v němž tentokrát vyhrála slovenská závodnice Michaela Pešková. Lauru Hájkovou předjela už ve čtvrtém kole a dostala se na jedenácté místo po startu ze čtrnáctého. V závěru závodu ještě svedl Urban duel o třetí příčku s Fulínem, ale byl z toho střet v nájezdu do Schwantzovy zatáčky.
 
Oba jezdci jej ustáli a vydrželi na trati. Urban dal spořádaně nohu z plynu a nechal soupeři bronz. Zvítězil tedy Matějovský před Vršínským a Fulínem. Další pořadí znělo Urban, Kárný, Dostál, Skalický, Gottwald a Vaňkát. Desátou pozici nakonec v poslední zatáčce posledního kola vybojovala nad Barešem Pešková.
 
„Samozřejmě jde o satisfakci za smolný závěr sezóny v oficiálním poháru,“ řekl po závodě Michal Matějovský, který se  stal celkovým vítězem víkendu a tedy i majitelem terénní čtyřkolky Linhai. „Detaily samozřejmě neprozradím, ale taktiku všichni viděli. Dobře odstartovat, vyhnout se karambolům, vytvořit si náskok a udržet ho do cíle. Vyšlo to a jsem šťastný,“ dodal. Ivan Vršínský měl smíšené pocity kvůli havárii týmového šéfa Brejly. „Jeli jsme s lehkými kontakty kus vedle sebe, ale Vašek přeci musel vědět, že bych ho neatakoval. Mrzí mě to. Druhé místo v závodě samozřejmě těší, ale jak Michal ujel a kluci za mnou se soubojem zpomalovali, chvílemi jsem neměl nikoho před sebou ani v zrcátkách a bylo mi divné kde všichni jsou,“ dodal Ivan s úsměvem.
 
„Z trati jsem  šel skutečně bez kontaktu s jiným autem, ale dál to nechci komentovat,“ řekl na závěr promotér a jezdec Václav Brejla. „Hlavní je, že jsme předvedli kvalitní podívanou. Musím poděkovat všem partnerům za podporu a jezdcům za účast. Určitě to stálo za to,“ uzavřel Václav Brejla.
 
Lze dodat, že všichni účastníci dostali při vyhlášení celkových výsledků hodnotné věcné ceny. Rozdávaly se mp3 i DVD přehrávače, mobilní telefony, navigace, autokosmetika i autopříslušenství, myčky nádobí, kávovary i specializované dílenské stoly.
 
Pohárové octavie zkrátka letos nechyběly ani při jediné významné okruhové události v České republice. Během oficiálního poháru se představily při brněnském světovém šampionátu cestovních vozů i strojů specifikace GT, při mosteckém evropském mistrovství trucků a nyní je díky projektu Škoda – Česká pojišťovna Challenge mohli vidět i návštěvníci A1 GP.
 
Nashledanou na okruzích v roce 2008…

(14.10. 2007)     
 
Škoda – Česká pojišťovna Challenge 2007
 
Celkové výsledky víkendu 12. – 14. října 2007:
 
 1. Michal Matějovský             O2 Motorsport
 2. Ivan Vršínský                     AUTO BREJLA
 3. Ivan Urban                         AUTOSPORTTEAM PRESSKAM
 4. Petr Fulín                            VEKRA RACING TEAM
 5. Daniel Skalický                   VEKRA RACING TEAM
 6. Milan Vaňkát                      MV RACING
 7. Miloslav Kárný                   AZ SERVIS RACING TEAM
 8. Radek Bareš                      AUTO BREJLA
 9. Laura Hájková                   O2 MOTORSPORT
10. Václav Brejla                     AUTO BREJLA
11. Michaela Pešková             ACA AUTOCENTRÁLA HLUČÍN
12. Aleš Jirásek                       ACA AUTOCENTRÁLA HLUČÍN
13. Jan Dostál                         ACA AUTOCENTRÁLA HLUČÍN
14. Jiří Gottwald                      BOHEMIA RACING TEAM
15. ROMAN SEIDL               AUTOMEDIA s.r.o.
16. Marek Ďurovkin                ČSMS
17. Tomáš Kučera                   PFEIFER BOHUMIL
18. Ivoševič Tiky Strahir          VEKRA RACING TEAM

 
 
Fotogalerie:   A1GP 2007 Brno - sobota objektivem M. Spurného, disty.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose