www.car.cz
 

AUDI DTM v Brně v sevření Mercedesů DTM. Cenné stříbro ze závodu D4
     15.10.2007 09:14 - tisková zpráva


AUDI v Brně opět před konkurenčním mercedesem
 
Velice cenné druhé místo ukořistil v neděli 14. října Milan Maděryč na brněnském okruhu při desetikolovém sprintu Divize 4 v rámci víkendu A1 GP. Tisíce návštěvníků zde sledovaly jeho cestu za stříbrem  a nadšeně aplaudovaly, když skvělou taktikou pokořil slovenského pilota Jána Daniše.
 
Maděryč si v kvalifikaci vyjel třetí pozici na roštu a po letmém startu si ji také stabilně držel. Na čele jel Stefan Mücke svůj vlastní závod a jeho pronásledování pochopitelně  nemělo smysl. Boj o druhé místo byl ale pro BRT prioritou. Milan Maděryč tedy neustále stínoval mladého Slováka a ukazoval se mu v zrcátkách. V nájezdu do sedmého kola Daniše předjel, ale ten mu to na konci cílové roviny oplatil a vrátil se na druhé místo. V dalším kole byl Maděryč už úspěšnější a po předjížděním manévru na stříbrném stupínku zůstal až do cíle. Daniš očividně ztrácel nervy, chyboval a v posledním kole už na opotřebované obutí doplatil dokonce hodinami. Do cíle dorazil se skoro čtvrtminutovou ztrátou za Maděryčovým rudostříbrným speciálem AUDI.
 
„Samozřejmě mám velikou radost,“ svěřil se pilot pod stupni vítězů. „Ono to vyžadovalo hlavně trpělivost a tu já mám. Trochu jsem ho znervózňoval a čekal. Viděl jsem, že jsem rychlejší ve všech technických pasážích, kde naopak on měl problémy s přesnou stopou. Na cílové rovince měl sice top speed mercedes. Ale to nestačí.  Když jsem ho předjel poprvé, viděl jsem, že na konci cílové rovinky by to nemuselo dobře dopadnout.
 
V předchozích kolech jsem viděl, jak nevyrovnaně tu brzdil. Nechal jsem jej tedy vrátit se ještě jednou na druhé místo, ale pak už jsem předjetí dotáhl až do konce a pozici udržel,“ vysvětlil šťastný Maděryč.
 
Za zmínku rozhodně stojí dopolední sprint dvoulitrů, který po různých peripetiích i chybách soupeřů vyhrál Miroslav Forman na týmovém AUDI specifikace Supertourismo. „Hodnocení je opět jednoznačné. Byli jsme dnes dvakrát na stupních vítězů. Zlato a stříbro před náročným publikem při A1 GP těší dvojnásob,“ uzavřel víkend manažer Petr Najman.
 
(14.10. 2007)

 
 
Fotogalerie:   A1GP Brno 2007 - Divize 4, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose