www.car.cz
 

Jirka Volf na druhou před Valaškou : Chtějí bojovat na špičce !!
     17.10.2007 12:02 - tisková zpráva


Valaška - Jirka Volf: Náš triumf patří divákům

 

Jiří Volf s navigátorem Jiřím Volfem se v rámci Vsetínské rally pokusí ještě promluvit do průběžného pořadí mistrovství v rally. Jiří Volf výborně vstoupil do začátku letošní sezony Mistrovství České republiky rally 2007 vítězstvím a druhým místem. Bohužel havárie v Pelhřimově a technická závada při domácí soutěži ve Vyškově znamenala propad z vedoucí pozice. Oba Jirkové se proto pokusí jet na špičce startovního pole a zároveň spatřit cíl.
 
Po měsíční pauze bude těžké opět najít tu správnou rychlost, jak to vidí Jirka s jeho šancemi a plány: „Bude to těžké, dostala mě viróza a sešla se slušná konkurence a my musíme jet vpředu. Nechci ublížit autu a proto musím najít slušné tempo bez rizika. To je v rally velmi těžké.“ konstatuje Jura Volf.
 
„Minulý rok jsem ve Vsetíně na sněhu velmi ošklivě havaroval. Tato „rána“ mě stála mnoho peněz a hlavně umístění v mistrovství. Nedávám nikomu vinu, byla to moje jezdecká chyba, které se letos musím jednoznačně vyvarovat.“ Na rozdíl od minulého roku to letos vypadá na mírnější podmínky, jaký bys nejraději povrch?  
 
„Mě by nejlépe vyhovoval sníh v kombinaci s hřeby, ale to je asi nereálné. Podle předpovědi má přestat od čtvrtka pršet, tak pravděpodobně se Vsetín pojede na suchu a ze zkušenosti vím, že bude asi hodně vytaháno bláta, uvidíme, to mě moc nevyhovuje, já raději sníh/hřeby nebo úplné sucho.“
 
Ve Vsetíně opět startujete s Jirkou Volfem, jak se tato spolupráce obou jmenovců rozvíjí a jaké jsou s Jirkou plány: „Ano Franta Rajnoha jede s Pavlem Červenkou, doufám, že mohu mluvit za Jirky a spolupráce nám oboum moc vyhovuje. V současnosti jsme i soukromě v kontaktu. Nevidím ani problém v komunikaci a čtení rozpisu mě vyhovuje. Navíc se oba již na závody těšíme“ chválí Jiří Volf.
 
V jaké kondici bude auto?: „Měli jsme na repase převodovku a turbo, zítra by již mělo být v autě vše namontované a plánujeme na poledne test ve Zlíně. Pojedu malé brzdy a pokud nebude vyloženě čistý asfalt předpokládám i 17 palcové kola vzhledem k malým brzdám a počasí.“ upřesňuje Jura. Design vozu zůstává stejný?: „Do teď nemám jasno jak bude auto polepené, dolaďujeme finance tentokrát na poslední chvíli, bude ale ve čtvrtek dostatek času auto polepit a tak to vidím na klidnou přípravu. Nejdůležitější bude moje psychika a pohoda, jak to může dopadnout, pokud nejsem v pohodě, bylo vidět po našich tragických událostech v rodině minulý rok, kdy jsem havaroval“.
 
Na posádku čeká několik velmi náročných testu na Vsetíně, ke kterým přistupují s respektem i místní jezdci. Jde o velmi náročnou soutěž a vrácením soutěže v Hradci Králové do kalendáře se pro posádku Jiří Volf – Jiří Volf otevírá cesta ještě přeci jen promluvit do konečného pořadí tohoto mistrovství 2007.
 
Přejeme všem fanouškům příjemné závody a rádi vás uvidíme v servisní zóně závodu. 
 
 
VOLF MEDIA SERVICE
 
 
tisková informace posádky Jiří Volf
 

 
 
Fotogalerie:   Jeseníky 07 a posádka Michal Nedbal - Jiří Nedbal v cíli, foto týmu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose