www.car.cz
 

Na Vsetínsku začaly seznamovací jízdy, itinerář si zatím vyzvedlo 71 posádek
     19.10.2007 09:43 - tisková zpráva


Celkem 71 posádek ze tří evropských států se doposud prezentovalo v sekretariátu WÜRTH – PARTR RALLY VSETÍN, která startuje v pátek 19. října v 17 hodin z Dolního náměstí ve Vsetíně. Vsetínská rally se jede jako součást mediasport.cz Mistrovství České republiky v rally 2007, Mistrovství České republiky v rally historických vozidel 2007 a volný zónový podnik.
 
Z první třicítky na seznamu přihlášených posádek se pořadatelům z AUTOKLUBU Vsetín – město v AČR omluvily pouze dvě posádky. Na Vsetínsko nepřijeli Slovák Peter Gavlák (Mitsubishi Lancer EVO IX), který dává přednost závěru slovenského šampionátu v Košicích a Čechorakušan Eddy Schlager (Mitsubishi Lancer EVO VII) se omluvil pro nemoc. Itinerář si zatím nevyzvedl z předních jezdců jen kroměřížský Petr Zedník (Ford Fiesta S1600).
 
Doposud se prezentovalo 71 posádek, z toho 12 soutěžících se představí mezi historickými automobily. Výdej itinerářů proběhne ještě v pátečním ránu, takže uvedené číslo ještě nemusí být konečné,“ řekl Petr Gryger, ředitel rally.
 
Z favoritů až na Gavláka již všichni absolvovali seznamovací jízdy na jednotlivých úsecích rychlostních zkoušek. Na Valašsku již trénují největší favorité Leoš Flídr (Škoda Octavia WRC), Karel Trněný (Škoda Fabia WRC), Jan Kopecký (Škoda Fabia Kit Car) a Josef Semerád (Mitsubishi Lancer EVO IX). Do Vsetína již dorazil výborný polský jezdec Grzegorz Grzyb (Suzuki Swift S1600) a Eugen Friedl z Rakouska (Mitsubishi Lancer EVO VI).
 
Na startu nebude chybět ani loňský překvapivý vítěz Martin Březík (Mitsubishi Lancer EVO IX) nebo úspěšný motocyklový soutěžní jezdec v enduro a letošní evropský šampion Roman Michalík (Mitsubishi Lancer EVO IX).
 
Doposud omluvené posádky:
Peter Gavlák, Miloš Hůlka (Mitsubishi Lancer EVO IX, N4, start. číslo 5)
Eddy Schlager, Pavel Švajda (Mitsubishi Lancer EVO VII, S2, start. číslo 21)
Petr Křížek, Petr Chlup (Honda Civic Type R, N3, start. číslo 32)
František Došek, Michal Ježek (Mitsubishi Lancer EVO VIII, N4, start. číslo 35)
Radoslav Nešpor, David Nešpor (Mitsubishi Lancer EVO IX, N4, start. číslo 37)
František Pokladník (Škoda Felicia Kit Car, A6, start. číslo 43)
Petr Donát (Škoda Octavia, S1, start. číslo 51)
Jiří Brož, Pavel Šubrt (Opel Kadett Coupe, D3, start. číslo 206)
Jiří Hloušek, Tomáš Rozsíval (Škoda 110 L, C0, start. číslo 209)
Pavel Vaculík (Škoda 110 L, C0, start. číslo 213)
 
 
Ve Vsetíně 18. října 2007     
 
    Roman ORDELT                    tiskové středisko
   WÜRTH PARTR RALLY VSETÍN

 
 
Fotogalerie:   OffROADSPORT CZ team - test na Dakar 2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose