www.car.cz
 

Opel úspěšný s modely na zemní plyn Combo CNG a Zafira CNG
     19.10.2007 10:19 - tisková zpráva


Opel sklízí obchodní úspěchy se svými modely na zemní plyn Combo CNG a Zafira CNG

Technická vyspělost, výkonové parametry, výhodná cena a kvalitní servis – to jsou hlavní argumenty, díky kterým Opel s modely Combo CNG a Zafira CNG na stlačený zemní plyn vítězí v řadě výběrových řízení. Také v ČR se Opel už může pochlubit prvními velkými „CNG“ kontrakty...
 
V horizontu příštích dvou let dodá Opel plynárenské společnosti RWE více než 117 vozů Combo CNG, další dodávky potom budou záviset na vyhodnocení zkušeností uživatelů z každodenního provozu. Kontraktem s RWE se tak završilo několikaměsíční výběrové řízení, ve kterém za sebou Opely Combo nechaly konkurenční vozy značek Fiat, Citroën a Renault.

Ve zkušebním provozu, který slouží k ověřování provozních parametrů, nyní jezdí další Opel Combo CNG u známé přepravní společnosti DHL, která – jako provozovatel značného množství kurýrních automobilů – cítí odpovědnost vůči životnímu prostředí.

Se zemním plynem poháněnými modely Opel se budou moci velmi brzy důkladně seznámit i obyvatelé a návštěvníci hlavního města Prahy, protože společnost Cheap Taxi se rozhodla v rámci svého projektu „První ekologické taxi“ nakoupit několik desítek vozů Opel Zafira CNG ve verzi „taxi“. Pilotní fáze kontraktu počítá s dodávkou až čtyřiceti vozů.

V případě výběru společnosti Cheap Taxi konečný verdikt ve prospěch Zafiry CNG určitě ovlivnila i skutečnost, že automobilka Opel přímo vyrábí speciálně upravené verze taxi, které mají např. zesílenou elektrickou soustavu, přípravu pro připojení taxametru nebo střešní označení vozu taxi, takže majitel se nemusí zdržovat dodatečnými úpravami.

Praha se tak zařadí po bok dalších metropolí, kde už výhody taxi vozů Zafira CNG využívají přepravní společnosti – například v Berlíně v současné době jezdí asi 800 taxi-vozů poháněných stlačeným zemním plynem, přičemž naprostou většinu – asi 600 z nich – tvoří právě modely Opel Zafira CNG.
 
Opel

 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna - Histo Cup - foto : Jiří Navrkal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose