www.car.cz
 

Kuba Smrž zrychlil, ale trochu klesnul. Startuje z 12 pozice
     tisková zpráva


Do závodu z 12-té startovní pozice

Kuba Smrž stáhl další tři desetinky ze svého včerejšího času

Slunečné počasí, toskánské kopce a davy motocyklových fanoušků. Kulisa, která provázela druhý den tréninků šampionátu MotoGP v Itálii. Kuba Smrž začal svůj ranní trénink pěkně od podlahy, když se hodně dlouho pohyboval dokonce mezi první šesticí nejrychlejších jezdců. Pak však sice spadl, ale na jeho psychice to nezanechalo žádné šrámy. Mechanici v neuvěřitelném tempu hodně poškozený motocykl spravili. Úsilí všech pak Kuba korunoval dalším posunutím laťky svého maxima v odpolední druhé kvalifikaci. Dosažený čas 1.55,972 sec zajel v posledním kole a zítra bude stát na roštu jako dvanáctý nejrychlejší jezdec.

Jakub Smrž: „Ráno jsme zkoušeli zadní gumu pro nedělní závod. Dosahované časy měly stabilní hodnotu a navíc jsem je zajel sám. Bohužel jsem v polovině tréninku udělal chybu, když jsem při brždění najel na kraj asfaltu a uklouzlo mi přední kolo. Do druhé kvalifikace pak měli mechanici co dělat, aby dali rozbitou motorku dohromady. Já jsem si z pádu odnesl naražené koleno a musel jsem i absolvovat návštěvu v Clinica Mobile, aby mi dali trošku dohromady záda. Ze začátku měřeného tréninku jsem ještě musel několikrát zajet do boxů kvůli drobným problémům s motorkou po pádu. Pak už jsem se snažil dostat do tempa.

Zajížděl jsem sám docela dobré časy a navíc mne ke konci předjel Roberto Rolfo. Tak jsem se ho na jedno kolo chytil a znova tak vylepšil svůj včerejší čas o pár desetinek. Ve výsledkové listině jsem se posunul sice vzad o tři příčky, ale v týmu vládne spokojenost se zlepšením času i po dnešních problémech. Pro zítřejší závod na který se moc těším se pokusíme motocykl ještě něco malinko vylepšit “.

Postavení na startovním roštu:
1 Sebastian PORTO APRILIA
2 Daniel PEDROSA HONDA
3 Randy DE PUNIET APRILIA
4 Toni ELIAS HONDA
5 Alex DE ANGELIS APRILIA
….
12 Jakub SMRŽ HONDA

tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose