www.car.cz
 

Eddy Schlager pojede na závěr ne příliš vydařené sezóny do Německa
     23.10.2007 23:09 - tisková zpráva


3 Städte náhradou za Vsetín
 
Sezóna 2007 zůstane v paměti Eddyho Schlagera zřejmě navždy zapsána černým písmem. I přes pečlivou přípravu a nemalé úsilí dovedl své snažení do cíle pouze dvakrát a v závěru sezóny se ze startovních listin prakticky vytratil. Nevyšel mu ani plánovaný start na vsetínské Würth – Partr rally, kam jej nepustila chřipka, a tak mu nezbylo, než hledat jinou alternativu. Jako náhradní varianta Eddymu poslouží německá 3 Städte Rallye, která se o nadcházejícím víkendu uskuteční v okolí bavorského Kirchhamu.
 
Název populární 3 Städte Rallye není pro fanoušky českého rally sportu neznámým pojmem. V průběhu 90. let tu několikrát vrcholilo české mistrovství a po zdejších tratích se proháněli jezdci jako Chovanec, Sibera či Gargulák. Od té doby se však řada věcí změnila. 3 Städte Rallye již není kompletně šotolinovou soutěží a čeští jezdci z její startovní listiny v předešlých letech již prakticky vymizeli. Eddy Schlager bude letos jedním ze čtyř českých zástupců, kteří se na start postaví. V Bavorsku na něj čekají především další cenné kilometry po boku zkušeného navigátora Pavla Švajdy, jenž je jedním z kandidátů na uvolněné místo Eddyho dvorního spolujezdce.
 
Cíle Eddyho, Pavla i jejich „áčkového“ Lanceru sedmé evoluce jsou vzhledem k silné konkurenci spíše skromné. Na startu 3 Städte Rallye se objeví taková esa, jakými jsou Hermann Gassner (Mitsubishi Lancer EVO VIII), Anton Werner (Porsche 911 GT3) či Frank Richert (Ford Escort RS Cosworth) a tak se Eddy spíše než na boj o nejvyšší mety hodlá zaměřit na další zkoušku spolupráce s Pavlem Švajdou.
 
I v otázkách své soutěžácké budoucnosti je zatím Eddy hodně zdrženlivý. Dokonce není vůbec jasné, zda jej v soutěžním voze příští rok ještě uvidíme. „Pro mě je jednoznačnou prioritou firma, která je zdrojem mé obživy. Dvojí zátěž pro mě představuje velký stres a proto ještě nevím, zda příští rok budu závodit. Pokud bych však sezónu 2008 neabsolvoval celou, rád bych se svezl alespoň na mé domácí Eurostroj rally Tišnov,“ říká k tomu Eddy.  
 
Eddy by zároveň rád poprosil rallyové fotografy, aby mu na jeho e-mail schlager.eurostroj@eurostroj.cz zaslali nabídku fotografií za všechny tři poslední sezóny. Rád by svůj archiv rozšířil o další povedené snímky, které také hodlá odpovídajícím způsobem finančně ohodnotit.
 
 
 
Jiří Dokulil, ftr-media
TI – Eurostroj Schlager Rallye Team

 
 
Fotogalerie:   XVI. BÖTTCHER Rally Vyškov 2007, foto týmů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose