www.car.cz
 

Interserie: Conrad zvítězil na Nürnburgringu hned dvakrát
     24.10.2007 17:24 - Vladimír Rožánek


Další spojené klání absolvovali jezdci AvD Interserie Sprint Challenge a Austria Formel 3 Cup. Promotéři si při posledním společném setkání domluvili spolupráci, a tak se vozy F3 z Rakouska opět proháněly ve společnosti dvoulitrů a prototypů z Interserie.

 

Obdobu takové české Interserie zvažují činovníci z FAS. Znovuzrozená divize 2 by pak dala možnost uplatnění prototypům do 2000ccm3 a formulovým vozům stejné kubatůry. Austria Formel 3 Cup již kdysi s naším okruhovým sportem spolupracoval.

 

Případné spojení těchto sérií při některých vybraných závodech by mohlo být velmi zajímavé, vždyť prototypy a formule můžeme u nás na okruzích zahlédnou jen v zahraničních seriálech a i piloti, kteří by se rádi na okruzích svezli, jen marně hledají pro své vozy uplatnění.

 

Předposlední jízdě kraloval Thomas Conrad z Německa. V deštivém a skoro mrazivém počasí si musel poradit s mokrým asfaltem a pro žádného pilota nebyl tento závod procházkou. Největší souboje spolu sváděli Němec Häckel na stroji F3 a trojice vozů formule Renault s piloty Conradem, Baierlem a Schrammem, do kterých často zasahoval ještě Ital Lopez s Dallarou 304 Opel. Nakonec měl největší radost ze svého výkonu Němec Conrad, za ním následoval Ital Francesco Lopez a bronzový stupínek obsadil Schnitzenbaumer s dalším vozem F3. Norové a Dánové s prototypy Phantom a Mallock dojeli na pátém a šestém místě.

 

Poslední letošní jízda se stala znovu kořistí Conrada. Häckel si v druhé jízdě trochu vylepšil renomé a dojel druhý. Třetí místo zbylo po souboji na Itala Lopeze a pro bramborovou medaily si dojel Dán Bendixen s prototypem Phantom Zetec, který tak zvítězil v divizi 4. Páté místo vybojoval Polák Kochanski, ale Baierle a Schramm si mnoho bodů neodvezli a jejich poslední letošní vystoupení za mnoho nestálo, ale body do klasifikace se jim, na rozdíl od severských soupeřů započítávají.

 

Výsledky AvD Interserie Sprint Nürnburgring Grand Prix:

 

1. jízda

T.Conrad (D) – formel Renault 2,0

F.Lopez (I) – Dallara 304 Opel

F.Schnitzenbaumer (D) – Dallara 304 Opel

K.Häckel (D) – Dallara 394 Opel

S.Styernholm (NOR) – Phantom Zetec

F.Bendixen (DK) – Mallock Zetec

 

2.jízda

T.Conrad (D) – formel Renault 2,0

K.Häckel (D) – Dallara 394 Opel

F.Lopez (I) – Dallara 304 Opel

F.Bendixen (DK) – Mallock Zetec

M.Kochanski (PL) – Dallara Mugen Honda

F.Scionti (I) – formel Renault 2,0

 

 

 

Vláďa Rožánek, foto R.Schindler

Interserie Sprint Challenge 2007

 


 
 
Fotogalerie:   Interserie Sprint Challenge 2007, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose