www.car.cz
 

Akropolis druhý den: Harri a Peugeot na stupních vítězů
     tisková zpráva


Tisková zpráva po 2. etapě

Rallye Acropolis (4. – 6. 6. 2004)

Lamia 5. června 2004 - Druhé místo patří jezdci týmu Peugeot Harri Rovanperämu po druhé etapě Rallye Acropolis. Je to velmi dobrá pozice pro zítřejší velký finiš řecké soutěže. Marcus Grönholm byl nucen odstoupit během druhé rychlostní zkoušky dnešního dne s poškozeným zavěšením zadního kola.

Dnešní podmínky byly drsnější a tratě kamenitější. Panovaly také vyšší teploty, i když místy se na některé úseky snesla dešťová přeháňka. Harriho 307 WRC byla během celé etapy spolehlivá, jediným problémem byl kámen, který prosekl běhoun pneumatiky. Přesto zajel Harri dva nejrychlejší časy, které mu zajistily jeho dobrou pozici v průběžném pořadí.

"Dnešek byl velmi dobrý," říká Harri. "Podmínky byly, jako vždy, trochu zrádné a bylo horko, ale snažil jsem se jet co nejpřirozeněji a zajížděl jsem velmi dobré časy. S autem jsme neměli během celého dne nejmenší problém, ale proražená pneumatika je pro mě záhadou - vůbec si nejsem vědom toho, že bych na něco najel. To je tady na Acropolis největší problém: člověk se pořád musí vyhýbat nějakým kamenům."

Marcus se stal obětí srážky s kamenem na konci první rychlostní zkoušky dnešního dne, do které odstartoval jako čtvrtý. Na přejezdu se snažil zavěšení kola opravit a odstartovat do dalšího úseku. Poškození ale bylo příliš velké na to, aby mohl pokračovat dále.

"Je to pro mě obrovské zklamání a nejhorší je, že to byla jenom moje chyba," říká smutně Marcus. "Téměř na konci erzety jsem byl do jedné zatáčky příliš široký a levým zadním kolem jsem zachytil o kámen. Ten poškodil spodní trojúhelníkové rameno a bylo mi jasné, že s tímhle bude těžké dojet do servisu, před kterým nás čekaly ještě tři vložky. Navíc vytekl olej z diferenciálu a to nás zastavilo."

Díky testovanému systému SupeRally bude mít Marcus příležitost postavit se na start zítřejší etapy, ovšem již bez možnosti bodovat. Zítřejší závěrečná etapa Acropolis Rallye zahrnuje šest rychlostních zkoušek, rozdělených do dvou sérií po třech. První vůz opustí uzavřené parkoviště v Lamii v 6:30 hodin ráno a příjezd na cílovou rampu je očekáván ve 14:53.


Pořadí po druhé etapě:

1. SOLBERG, Petter Subaru Impreza WRC 3.25.19.5
2. ROVANPERÄ, Harri Peugeot 307 WRC 3.26.18.0
3. LOEB, Sebastien Citröen Xsara WRC 3.26.26.8
4. DUVAL, François Ford Focus WRC 3.26.36.4
5. CARLSSON, Daniel Peugeot 206 WRC 3.29.58.3
6. PANIZZI, Gilles Mitsubishi Lancer WRC 3.30.32.7
7. STOHL, Manfred Peugeot 206 WRC 3.31.39.8
8. TUOHINO, Janne Ford Focus WRC 3.33.52.8
9. VOVOS, Aris Ford Focus WRC 3.34.21.3
10. WARMBOLD, Antony Ford Focus WRC 3.38.16.7

Jean Claude Lefebvre, Peugeot Sport Communication,

tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose