www.car.cz
 

Finové opět za měsíc v Praze : XIII. TipCars Pražský rallysprint se rychle blíží !!
     1.11.2007 19:22 - tisková zpráva


Finové v Praze
 
Jednou z ozdob XIII. TipCars Pražského rallysprintu se stane účast dvou finských es se zkušenostmi z Mistrovství světa v rally. Společnost Mediasport dobře známá svými aktivitami v českém motoristickém sportu zajistila účast Jane Tuohina a v Čechách oblíbeného Jani Paasonena. Duo Finů s produkčními Mitsubishi Lancer EVO 9 doplní rallycrossař Pavel Koutný, který opět zkusí štěstí za volantem soutěžního vozu.
 
Závěrečná soutěž rallyové sezony se v poslední době stává velmi prestižní záležitostí, a o vítězství se bojuje do posledních metrů. Ne jinak tomu bude jistě i letos. Pravidelný vítěz posledních ročníků Václav Pech si jistě nebude chtít nechat ujít možnost o vítězství bojovat, a zatím neuvedl, s jakým vozem se na XIII. TipCars Pražský rallysprint přihlásí. Podobně otevřená dvířka si momentálně nechávají i další jezdci. Dá se ale očekávat, že kolem Strahovského stadionu budou znít motory i vozů královské kategorie WRC, stejně tak nově rozvíjející se kategorie S 2000. Pro pořadatele i diváky je potěšující zprávou, že zájem o účast projevili i dva pravidelní účastníci Mistrovství světa Martin Prokop a Jožka Béreš. Na přesnější seznam přihlášených posádek si však budeme muset ještě počkat.
 
XIII. TipCars Pražský rallysprint odstartuje v sobotu ráno 8. prosince, a bude zachováno schéma rychlostních zkoušek známé z předchozích let. Pořadatelům se bohužel nepodařilo provést avizovanou změnu, kterou měla být zahajovací rychlostní zkouška v útrobách atletického stadionu. Vzhledem k plánovaným zápasům ligy mistrů musí být stadion připraven pro fotbal dříve, než původně pořadatelé předpokládali.
 
Organizační tým XIII. TipCars Pražského rallysprintu si je však jistý, že účast téměř kompletní české soutěžácké špičky, diváky určitě uspokojí, a napětí a zábavu najdou jak na klasické rychlostní zkoušce z Řeporyj do cementárny v Radotíně, tak na okruhové rychlostní zkoušce na Strahově.
 
PR
Petr Eliáš
 
Oficiální tisková zpráva XIII. TipCars Pražského rallysprintu

 
 
Fotogalerie:   Epilog 2007 objektivem Ladislava Kuruce

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose