www.car.cz
 

Kuba Smrž dotahoval a havaroval, cíl neviděl
     tisková zpráva


Možnost bodované příčky zhatil pád
 
Kuba Smrž havaroval ze 17 příčky, když do konce závodu chybělo 10 kol
 
Ranní warm up třídy dvěspětadesátek se jel ještě na mokré, ale rychle osychající trati. Do závodu však již bylo sucho. Potřebné štěstí se však při 50 Grand Prix otočilo ke Kubovi zády, když po kolizi v první zatáčce doháněl ztrátu. Šance na zisk dalších bodů do celkové klasifikace však zhatil pád 10 kol před koncem. V té době byl Jakub Smrž již sedmnáctý a na skupinu jezdců bojujících o 13 až 16. pozici ztrácel pár vteřin.
Jakub Smrž: Start nebyl nic moc, do první zatáčky jsem jel vnitřkem a přede mnou jedoucí Vincent zbytečně zabrzdil a já jej trefil. Rozhodilo mne to a i ostatní okolo mne. Nevím co tam vyváděl, ale jeho manévr byl zcela zbytečný z mého pohledu. Díky tomuto kontaktu jsem tak musel hned v první zatáčce do únikové zóny. Závod tak pro mne začínal v ten okamžik z poslední pozice. Nevzdal jsem to, protože jsem věděl, že dokáži jet rychlejší časy než jezdci přede mnou, přes které jsem se postupně prokousával. Nevím, jestli vyšší teplota asfaltu ovlivnila chování pneumatik, ale ještě před svým pádem jsem měl ve stejném místě high sider, který se podařilo ustát. Viděl jsem před sebou skupinu jezdců, jenž bojovala o bodované příčky a před ní pak již byla dosti velká proluka.
 
Takže jsem se snažil tyto jezdce dotáhnout, jel jsem rychleji než oni, přibližně o půl vteřiny na kolo, pak však mou snahu o zisk bodů zhatil pád po podklouznutí předního kola. Mrzí to, ale nechtěl jsem to vzdát a bojoval jsem. Pozitivní je na tom to, že jsem celý víkend dokázal držet kontakt se špicí. Těším se na další závod do Barcelony, který je již příští neděli“.
 
Postavení na startovvním roštu:
 
1   Sebastian PORTO        APRILIA           
2   Daniel PEDROSA         HONDA      
3   Manuel POGGIALI       APRILIA      
4   Randy DE PUNIET       APRILIA      
5   Fonsi NIETO                 APRILIA        
….
Jakub SMRŽ /nedokončil pro pád/    HONDA       
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose