www.car.cz
 

Tiskovka dnes zahájila dny propagace Dakaru v Praze
     6.11.2007 23:02 - Pavel Jelínek


30. ročník Dakaru se blíží a týmy už finišují s přípravami nejen technickými, ale i marketingovými. V Praze se zběžně představil motocyklový tým KM Racing, v jehož barvách budou na Dakaru závodit David Pabiška (KTM 690), Dušan Randýsek (Yamaha 450), Ivan Figura (KTM 660) a Josef Macháček (Yamaha quad). Tým KM Racing pojede pod hlavičkou oficiální české reprezentace.

 

Tiskovkou zároveň odstartovala unikátní výstava fotografií z Rallye Dakar, která ve dnech 6.-23.11. bude probíhat na reklamních obrazovkách ve stanicích metra Muzeum, Florenc a I.P. Pavlova. Ve dnech 23.-24.11. navíc proběhne defilé všech českých závodníků na Václavském náměstí. Termín je sice ze strany některých kamionových týmů v ohrožení kvůli připravovanému testování v Tunisku, ale prakticky všichni už přislíbili, že své stroje na Václavák přistaví.

 

Nový stroj znamená pro nás velký posun,“ říká motocyklový jezdec David Pabiška, „bude se jednat o téměř stejný stroj, jaký má k dispozici Despres, úrovní je minimálně na 90% na té jeho. Je prakticky identický se strojem, který má třeba Azevedo. Úroveň svezení na něm je opravdu fantastická.

 

Na akci se představili i zástupci obou našich kamionových týmů Karel Loprais, Ladislav Lála, Josef Kalina a Jiří Žák. S nimi i novinář Petr Dufek a moderátor Standa Borkovec, oba dřívější účastníci Dakaru.

 

„Absolvoval jsem přes sto velkých cen formule jedna, čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans, Pikes Peak, 500 mil v Indianapolis i Camel Trophy, to všechno byly parádní akce, ale jen na Dakaru zažijete takovou touhu se stále a stále vracet. Ti lidé zpočátku trpí, natlučou si, nemají štěstí, ale to pouto a touha se vrátit a dokázat víc není tak vlastní žádnému jinému závodu na světě,“ řekl Petr Dufek.

 

Koho tedy za české barvy nejpravděpodobněji uvidíme?

 

Kamiony:

 

Aleš Loprais (Tatra Superproduction)

André Azevedo (Tatra Superproduction) – v brazilských barvách, ale s Mírou Martincem vedle sebe.

Tomáš Tomeček (Tatra, pravděpodobně Superproduction, repasovaný loňský vůz)

Martin Macík (Tedom Superproduction)

Marek Spáčil (LIAZ 111.154 – kategorie Production)

Robert Randýsek (MAN TG-A, kategorie Production, rapid assistance týmu Offroadsport)

 

Automobily:

 

Miroslav Zapletal (Mitsubishi L200)

Petr Procházka (Mitsubishi Patero)

 

Motocykly:

 

Martin Macek (Yamaha 450, tovární speciál týmu Yamaha Motor Europe)

David Pabiška (KTM 690)

Dušan Randýsek (Yamaha 450)

Ivan Figura (Slovensko, KTM 660, český tým KM Racing)

Josef Macháček (Yamaha quad).

 

K tomu všemu asi 5 asistenčních kamionů, cca tři press vozidla, Honza Říha z Motožurnálu v pořadatelském letadle… bude nás tam dost!

 

Jiří Vintr


 
 
Fotogalerie:   VI. setkání mistrů Sosnová 2007, foto Hubík V.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose