www.car.cz
 

Štěpán Vojtěch po roce opět na startu OMV Rally Waldviertel
     9.11.2007 10:42 - tisková zpráva


Populární OMV Rally Waldviertel patří letos až listopadový termín. Na závěrečném podniku rakouského mistrovství se na tratích nedaleko českých hranic představí i Štěpán Vojtěch, tentokrát již počtvrté v řadě.
 
Před samotným pátečním startem stihla ještě v úterý posádka OMV BIXXOL Rally Teamu CZ absolvovat krátký test poblíž rakouské metropole. Ve spolupráci s teamem Charouz Racing, který poskytuje pro tuto soutěž teamu zázemí, se ladilo především nastavení vozu na zdejší  šotolinové podmínky. „Chtěli jsme spolupracovat s někým místním, kdo by nám s testem pomohl. Vstříc nám vyšel domácí pilot Beppo Harrach, který pro nás zabezpečil necelé tři kilometry dlouhou trať, na které jsme se mohli věnovat testování různých variant nastavení,“ přibližuje pozadí testu Štěpán Vojtěch. V Rakousku se pak česká posádka OMV představí stejně jako v loňském roce s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX.
 
O hlavním favoritech na celkový triumf má Štěpán Vojtěch poměrně jasno: „Určitě bude v popředí Manfred Stohl. Do pořadí na předních místech ale mohou promluvit i vozy S 2000.“  Právě zmiňovaný rakouský pilot se na start postaví s mitsubishi na plynový pohon. „Auto nemá restriktor, turbo má výrazně větší vliv a vůz je tím pádem výkonnější. Ale nedá se to zase úplně srovnávat,“ vyjmenovává Štěpán hlavní rozdíly oproti ostatním vozům v závodním poli.
 
Soutěž by měla české dvojici nabídnout především srovnání s místní závodní špičkou, ale současně také posloužit jako příprava na další soutěž mistrovství světa, která následuje hned vzápětí. „Kromě poměření s místními jezdci se chceme také po dva měsíce trvající pauze rozjet před Irskou rallye, kam následně  odlétáme,“ potvrzuje liberecký pilot.
 
Tratě letošního ročníku doznaly oproti loňsku několika odlišností. „Podle map jsou ty změny docela podstatné, “ míní Štěpán a upozorňuje i na počasí, které můžeme notně zamíchat kartami: „Nebude to žádný plezír, lze očekávat hodně náročné podmínky. To je ale jenom dobře a snad nám to bude vyhovovat.“
 
Závodní program je na OMV Rally Waldviertel vměstnán do dvou dnů. Soutěž odstartuje v pátek odpoledne rychlostními zkouškami v okolí Litschau a vyvrcholí podvečerním kláním na okruhu Nordring. Sobotní etapa se pak přiblíží k Hornu a stejně jako úvodní páteční den bude i druhá etapa zakončena diváckou supererzetou.
 
PR
 
PS: pozor, na této soutěži se vybírá vstupné - cca 10 Eur na osobu
 
Oficiální stránky rallye : www.waldviertel-rallye.at

 
 
Fotogalerie:   Setkání mistrů Sosnová 2007 objektivem Tomáše Němce

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose