www.car.cz
 

Úspěšnou sezónu zakončí Zapletal s Janáčkem tento víkend v Maďarsku
     9.11.2007 10:52 - tisková zpráva


Úspěšnou sezónu zakončí náš tým tento víkend v Maďarsku

Přestože pro naši nejúspěšnější posádku Zapletal – Janáček poslední závod nic nezmění, vyráží spolu s dalšími vozy týmu do Maďarska na závěrečný závod pod názvem KÖZGÉP KUPA, který se pojede v okolí Budapešti.

Minulý týden ještě Mirek Zapletal s Petrem Zábranským na starším voze, čerstvě opraveném Mitsubishi Pajero Di-D potvrdil obhajobu titulu Mezinárodního Mistra ČR, když při Baja Slovakia, která se jela v okolí Zlatých Moravců na Slovensku obsadil dvakrát druhé místo. Petr Procházka odolal náporu slovenské posádky a udržel si dvoubodový náskok, který mu stačil na titul vícemistra ČR pro tento rok. Třetí muž našeho týmu Zdeněk Pořízek se „obětoval“ pro týmovou hru a nakonec mu patří páté místo v šampionátu se stejným počtem bodů jako má čtvrtý Jarek Pešl.

Minulý měsíc nebyl pro Mirka Zapletala nejšťastnějším, ale to se neodrazilo na seriálových výsledcích. Oba dva závody absolvoval s navigátorem Přemkem Korejzem, neboť byl Míla Janáček pracovně opět v Africe. Oba závody bohužel posádka nedokončila. Při PSI Holding Kupa v Maďarsku šlo Pajero nepříjemně ve velké rychlosti přes čumák přes střechu a Mirek byl nucen odstoupit z druhého místa. Týden na to v Portugalsku, kde se jel závěrečný díl Evropského poháru Baja, startoval premiérově s L200 EVO v týmových oranžových barvách byl nucen po třetí RZ odstoupit poté, co prasklo přední levé rameno. Přesto zakončuje úspěšnou sezónu na skvělém 2. místě v absolutní klasifikaci velmi silně obsazeného Maďarského šampionátu a historicky nejlepší výsledek pro české barvy vyjel při evropském poháru Baja, kde mu patří bronz.

Po tomto víkendu, který je spíše nostalgickým rozloučením se sezónou se vozy začnou již připravovat na náročný jubilejní 30. ročník rallye Dakar. Průběžně samozřejmě již přípravy probíhají pár měsíců, ale nyní se již v Dřevohosticích jede na „plné obrátky“! Navíc se připravuje v týmu nový závodní kamión M.A.N 4x4 a tak je opravdu o zábavu postaráno.

Kdo by chtěl vidět naše dakarské vozy Mitsubishi v plné parádě, může zavítat 23. – 24. 11. do Prahy na Václavské náměstí, kde budou společně s dalšími účastníky této nejnáročnější rallye světa. K dispozici budou i někteří členové týmu.

Mimo jiné právě probíhá v prostorách stanice metra Muzeum výstava velkoformátových fotografií na téma Dakar, která potrvá tento měsíc.

V brzké době dodáme informace o dalších přípravách našeho týmu. Sledujte www.offroadsport.cz


Pěkný den přeje

Za celý OffROADSPORT CZ tým

Míla Janáček


 
 
Fotogalerie:   OFF ROAD TRIAL - 8.závod MČR v Chříči, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose