www.car.cz
 

Na mistry biketrialu čekala na Výstavišti v Brně záludná trať
     12.11.2007 19:49 - tisková zpráva


V posledním závodě letošního seriálu Triglav mistrovství ČR v biketrialu se rozhodlo o titulu v kategorii Elite pro šestnáctiletého Václava Koláře. Závodníky na mimořádně náročné trati povzbuzovaly stovky diváků.
 
Poslední desátý závod sezony vyhrál Jakub Vencl, druhý skončil Pavel Procházka a třetí teprve šestnáctiletý Václav Kolář. Mladý jezdec si tímto umístěním zajistil prvenství v celkovém pořadí kategorie Elite a stal se historicky nejmladším elitním mistrem ČR. Stříbrná medaile celého seriálu patří Romanu Chvojkovi a bronzová Adamu Procházkovi. „Účast bohužel odřekli tři pozvaní zahraniční jezdci, většinou z důvodu zranění, takže závod byl po několika letech pouze českou záležitostí. Na druhé straně dostali větší prostor domácí jezdci včetně mladých nadějí. Vítěz Kuba Vencl se tady už loni předvedl velmi dobře a i letos bylo vidět, že mu umělé překážky svědčí,“ zhodnotil výsledky ředitel závodu Michal Havelka z pořádajícího ÚAMK Staré Brno.
 
Nejlepší jezdci elitní kategorie postoupili do vyřazovacího finále „O pohár SPORT Life“. Vítězem tohoto divácky nejatraktivnějšího závodu se stal Roman Chvojka, druhé místo si vyjezdil Adam Procházka, třetí byl Vlastislav Čiháček, který se k medaili probojoval ze startu na divokou kartu, a čtvrtá příčka patří čerstvému mistrovi ČR Václavu Kolářovi. Překážky letošní trati byly opravdu zrádné a sekce s úzkým hranolem, na který se jezdci museli trefit, se ukázala jako téměř neprůjezdná. „Tato překážka byla už na první pohled nejtěžší a závod to potvrdil. Náročný byl také umělý vodopád, kolem kterého pořád stálo nejvíc diváků,“ popsal Havelka. „Díky neúčasti špičkových zahraničních jezdců se do finále dostalo víc mladých domácích nadějí. Bylo vidět, že jsou dobří a za pár let mají šanci prosadit se i v kategorii Elite. Třeba čerstvý juniorský mistr ČR David Herka se s překážkami finálového závodu popasoval velmi dobře,“ dodal.
 
Zajímavý program v pavilonu A2 pokračoval i v neděli. Přebory v mládežnických kategoriích byly zajímavou inspirací pro rodiče malých dětí, kterým se na kole líbí, ale nechtějí bojovat jen o rychlost. „Zjistí tady, že biketrial jezdí i desetiletí kluci a umí se s překážkami poprat,“ říká Havelka, podle kterého popularizaci tohoto sportu na jižní Moravě pomáhá právě každoroční prezentace na veletrhu SPORT Life. Biketrial se jezdí hlavně v přírodních podmínkách, ale své kouzlo má i v pavilonu.
 
 „Když se jezdí lese, tak se to veřejnost moc nedozví. V halové podobě biketrial není jen sportem, ale i show pro diváky, a to se sponzorům samozřejmě líbí,“ poznamenal Michal Havelka. Závěrečný závod seriálu Mistrovství ČR a exhibiční finále „O pohár SPORT Life“ je naším jediným biketrialovým závodem v hale.
 
11. listopadu 2007 Tiskové středisko BVV

 
 
Fotogalerie:   Waldviertel Rally 2007 od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose