www.car.cz
 

Nejlepší exponáty obdržely cenu Autotec Prix 2004
     tisková zpráva


5. 6. 2004 (Tiskové středisko BVV) – Na pátečním slavnostním večeru veletrhu byly předány tradiční ceny pro nejlepší exponáty. V soutěži Autotec Prix 2004 porota vybírala ze 40 přihlášek.

Z pěti nominovaných exponátů v kategorii „Části, díly a komponenty vozidel“ zvítězil vodní retardér Woith Aquatarder WR 140 vystavovatele AUDOL spol. s r.o. Praha. Porota ocenila zcela nové technické řešení zpomalovací brzdy významně přispívající k bezpečnosti provozu nákladních vozidel a autobusů. Spojením retardéru a čerpadla chladící kapaliny soustavy motoru bylo dosaženo významného snížení hmotnosti.

Kategorie „Výroba, provoz a opravy vozidel“ byla obsazena také pěti nominacemi a cenu si odnesl zástupce firmy Rinkl Werkstatt – Technik CZ s r.o. Domažlice za zařízení na měření geometrie kol John Bean V3D ARAGO SC. Porota ve svém zdůvodnění vyzdvihla, že se jedná o inovativní dílenské zařízení s novým způsobem měření geometrie kol automobilů, vyznačující se velkou mírou operativnosti a rychlosti měření.

Ve třetí tradiční kategorii „Pohonné hmoty, čerpací stanice a oleje a maziva“ cena nebyla udělena. Naopak zvláštní cenu předsedy poroty obdržel exponát System Defend Locator vystavovatele MARBO CZ a.s. Praha za originální komplexní řešení ochrany vozidla proti zneužití vtipně kombinující osvědčené mechanické a elektronické zajištění.

V rámci soutěže udělovaly ceny také mediální partneři. Cenu AutoEXPERT Prix časopisu AutoEXPERT obdržel diagnostický komplet FSA 740/720 s modulem KTS 520 vystavovatele Robert Bosch odbytová s r.o. Praha. Jedná se o univerzální systém nové generace vnitřní i vnější diagnostiky vhodný i pro malé autoservisy.

Zvláštní cenu Motožurnálu Českého rozhlasu 1 získalo rychlé zásahové vozidlo Nissan PickUp King Cab vystavovatele TOM – CAR servis Maršovice, vozidlo určené pro záchranné systémy umožňující nasazení i v těžkých provozních podmínkách.



Porota zasedala ve složení: Doc. Ing. Ivan Mazůrek, Csc, VUT (předseda); Branko Remek, ČVUT; František Hrubec, ČVUT; Milan Pospíšil, VŠCHT Praha; Vladislav Singule, VUT; Karel Nestrojil, ISŠA Brno; František Kučera, Autopress, Pavel Holeček, BVV.


Novou soutěž Aura ovládli menší vystavovatelé

5. 6. 2004 (Tiskové středisko BVV) – Na Autotecu měla svoji premiéru nová soutěž Aura - Efektivní veletržní účast, kterou vyhlásila společnost Veletrhy Brno ve spolupráci s Českou marketingovou společností a vydavatelstvím Economia.

Na slavnostním večeru bylo uděleno prvních osm nominací. Z velkých vystavovatelů – zástupců světových automobilek – získali nominaci dva: Opel a DaimlerChrysler.

„Na velké vystavovatele jsme byli přísnější, protože zpravidla disponují zázemím profesionálních marketingových agentur,“ přiznal předseda poroty Jan Herzmann. Pořadatelé Aury chtějí vyzdvihnout nejen architektonické, řemeslné a výtvarné řešení firemních expozic, jak tomu bylo až dosud u většiny podobných anket.

V centru pozornosti nové soutěže je efektivita veletržní účasti, především tedy, jak účinně celkové ztvárnění expozice slouží firemnímu marketingu, aby náklady účasti na veletrhu přinesly očekávaný efekt. Hodnotí se, jak silně vystavovatel “vyzařuje” připravenost, zájem a ochotu ke komunikaci s obchodními partnery a zákazníky. Původem latinský výraz aura v přeneseném významu vyjadřuje jas nebo záři.

Z celkových patnácti přihlášek porota vybrala těchto osm expozic:



CONSTRUCT A&D Plus

FEDERAL-MOGUL FRICTION PRODUCTS a.s.

Leasing České spořitelny, a.s.

MARBO CZ a.s.

SCHÄFER a SÝKORA, s.r.o.

Würth, spol. s r.o.

DaimlerChrysler Automotive Bohemia

OPEL C&S s.r.o.



Nominace byly vyhlášeny ve dvou kategoriích (dle velikosti výstavní plochy), přičemž v prostřední kategorii nominace udělena nebyla. Kromě RNDr. Herzmanna, předsedy České marketingové společnosti, rozhodovali v porotě i další odborníci: akademický architekt Vladimír Soukénka, proděkanka Fakulty architektury VUT v Brně Ing. arch. Hana Ryšavá, generální ředitel vydavatelství Economia Ing. Michal Klíma, místopředsedkyně České marketingové společnosti PhDr. Jitka Vysekalová a ředitel komunikační agentury T.T.V. Mgr. Tomáš Bílý. Speciální pozdrav z Rumunska zaslal nominovaným další člen poroty, populární herec a architekt Ing. arch. David Vávra.

Soutěž je určena pro všechny expozice vystavovatelů na mezinárodních veletrzích a výstavách komerčního charakteru. První, zahajovací ročník se z akcí pořádaných společností Veletrhy Brno, a.s. bude týkat ještě MSV, INVEXu. Do soutěže se může přihlásit jakýkoli subjekt, který se podílí na přípravě a realizaci expozice, např. vystavovatel, architekt, komunikační agentura, realizátor, apod.

Hodnocení bude dvoukolové. První kolo bude nominací a proběhne vždy v termínu konání příslušného veletrhu. Druhé kolo proběhne v prvním čtvrtletí následujícím po konci soutěžního období (tj. kalendářního roku). Odborná porota vyhodnotí v každé kategorii tři nejlepší, které obdrží bronzovou, stříbrnou a zlatou cenu Aura.

Ocenění Truck of the Year obdrželo Volvo

5. 6. (Tiskové středisko BVV) – Vydavatelství Springermedia (dříve Bertelsmann), které vyhlašuje prestižní ocenění pro užitkové vozy a návěs sezóny, udělilo na slavnostním večeru Autotecu čtyři ceny pro Českou i Slovenskou republiku.Ceny předával šéfredaktor časopisu Trucker Stano Cvengroš.

V prestižní kategorii trucků zvítězila v České i Slovenské republice značka Volvo FH 16. První místo bylo shodné v obou zemích i ve zbylých třech kategoriích. Dodávkou sezóny se stal Mercedes Vito, autobusem sezóny Scania Irizar a nejlepším návěsem byl zvolen Kögel.

Český časopis Truck, na Slovensku Trucker, vznikl v roce 1991 a hned v prvním roce své existence vypsal anketu na volbu trucku roku. V dalších letech se soutěžní kategorie rozšířily na současné čtyři:

Truck sezóny / Truck of The Year

Dodávka sezóny / Van of The Year

Autobus sezóny / Coach of The Year

Návěs sezóny / Trailer of The Year



Kompletní výsledky 13. ročníku ankety (prvních pět míst):



Truck of The Year Česká republika

1. místo: VOLVO FH 16

2. místo: DAF XF 95

3. místo: Scania HPI 420

4. místo: Mercedes-Benz Actros

5. místo: MAN TGA



Truck of The Year Slovenská republika

1. místo: VOLVO FH 16

2. místo: Mercedes-Benz Actros

3. místo: DAF XF 95

4. místo: Scania HPI 420

5. místo: MAN TGA



Van of The Year Česká republika

1. místo: Mercedes Vito

2. místo: Volkswagen Transporter

3. místo: Ford Transit Connect

4. místo: Iveco Daily Hpi

5. místo: Renault Master



Van of The Year Slovenská republika

1. místo: Mercedes Vito

2. místo: Volkswagen Transporter

3. místo: Iveco Daily Hpi

4. místo: Ford Transit Connect

5. místo: Renault Master



Coach of The Year Česká republika

1. místo: Scania Irizar

2. místo: Karosa Midway

3. místo: Setra Top

4. místo: MAN Lion´s Star

5. místo: Mercedes-Benz Travego



Coach of The Year Slovenská republika

1. místo: Scania Irizar

2. místo: MAN Lion´s Star

3. místo: Setra Top

4. místo: Karosa Midway

5. místo: Mercedes-Benz Travego



Trailer of The Year Česká republika

1. místo: Kögel

2. místo: Schmitz Corgobull

3. místo: Schwarzmüller

4. místo: Panav

5. místo: Metaco



Trailer of The Year Slovenská republika

1. místo: Kögel

2. místo: Schmitz Corgobull

3. místo: Kerex

4. místo: Schwarzmüller

5. místo: Krone

BVV

oficiální stránky : www.autotec.cz

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose