www.car.cz
 

Nový vrcholný motor pro Volkswagen Caddy
     20.11.2007 19:13 - tisková zpráva


·         Vznětový motor 2.0 TDI s výkonem 103 kW poskytuje více požitku z jízdy při nižší spotřebě

·         Inovativní navigační systém a automatická klimatizace pro větší pohodlí

 

Praha, 20. listopadu 2007 – Volkswagen - Užitkové vozy rozšiřuje paletu motorů dostupných pro model Caddy o atraktivní alternativu, kterou je nový motor 2.0 TDI. Zákazníci si díky němu užijí větší požitek z jízdy a zároveň budou příjemně překvapení nízkou spotřebou.

 

Cena vozu Caddy s novým motorem začíná na
487 273 Kč bez DPH. Do seznamu nadstandardní výbavy byly přidány i další dvě novinky.

 

S novým silným motorem 2.0 TDI (103 kW / 140 k) akceleruje Caddy
z 0 na 100 km/h za 10,6 vteřiny a dosahuje nejvyšší rychlosti 186 km/h. Působivý je také točivý moment s hodnotou 320 Nm, který je k dispozici již při 1800 otáčkách za minutu, a který umožňuje poklidnou a přitom svižnou jízdu.

 

Údaje o spotřebě jsou následující: Caddy Life 2.0 TDI postačí pouhých 6,4 litru nafty na 100 kilometrů. Dalšími novými prvky pro Caddy s motorem 2.0 TDI pak jsou 6rychlostní manuální převodovka, filtr pevných částic a 16palcová kola.

 

Pro Caddy jsou k dispozici i další novinky: Automatická klimatizace Climatronic, která zajišťuje stálou příjemnou teplotu interiéru bez nutnosti manuálního ovládání, a nejnovější multimediální systém RNS 510.

 

Multimediální systém RNS 510 je snadno a intuitivně ovladatelný prostřednictvím citlivé dotykové obrazovky. Pro snazší ovládání nejpoužívanějších příkazů byly doplněny ještě další klávesy kolem obrazovky. Nový systém má vysoce výkonný procesor, který umožňuje rychlý výpočet trasy a zobrazení ve formátu 16:9. Integrovaný pevný disk s kapacitou 30 GB slouží pro ukládání navigačních dat, ale může být využit i pro ukládání hudby ve formátech WMA a MP3.

 

Displej s vysokým rozlišením může zobrazovat mapy v trojrozměrném zobrazení a jeho obraz je dostatečně kvalitní i pro zobrazování fotografií nebo videa. Systém RNS 510 navíc dokáže předávat grafické informace o topografických detailech projížděného území, což je zvláště v terénu vítaným rozšířením stávajících navigačních funkcí.

 

Integrovaná DVD mechanika podporuje přehrávání běžných audio formátů jako je MP3 nebo WMA (Windows Media Audio), pokud vozidlo není v pohybu, lze přehrávat také DVD videozáznam. Hudbu je možné přehrávat nejen z CD, ale také z SD karty, propojené s přístrojem přes slot na čelním panelu přístroje. Navigační systém RNS 510 pro Volkswagen Caddy je v nabídce včetně mapového DVD s podklady i pro Českou republiku.

 

Import VOLKSWAGEN Group, s.r.o.

AC&C Public Relations

www.volkswagen.cz


 
 
Fotogalerie:   Czech Drift Series Praha-Strahov 2007 - foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose