www.car.cz
 

Do Sports Car Challenge další prototypy LMP 675
     29.11.2007 16:32 - Vladimír Rožánek


 

Na počátku roku nakoupil Mobi Racing dva ex –Bucknum Pilbeam MP91, které v sezóně 2003 brázdily Ameriku v ALMS. Příští rok hodlá oba tyto prototypy nasadit do Sports Car Challenge, kde letos startovali jezdci Mobi Racing na strojích MRP, které také kdysi nesly označení Sharon. Jeden ze strojů je po finálovém závodě na Hockenheimu poškozený a druhý má svá nejlepší léta za sebou. Pro příští sezónu se tak dočkáme dalšího oživení startovního pole velkých prototypů.

 

Ve dvanácti závodních jízdách, které by nás měli příští sezónu čekat tak uvidíme mnoho zajímavých soubojů. Uvažuje se i o zapojení vozů Radical SR-8 2,5ltr., které mohou dost značně promluvit i do celkových výsledků. Díky lehké konstrukci těchto vozů se však bude muset vymyslet nějaké váhové omezení, nebo podobná restrikce, nebo také vlastní divize.

 

V rámci velkých závodů FIA GT, FIA WTTC nebo FIA TRC se můžeme těšit na ostré souboje na okruzích Hockenheim, Oschersleben, Dijon, Nürnburgring, Monza, Most, či v Brně. V roce 2008 startuje i vlastní klasifikace SCC Trophy, pro vozy skupiny B6, resp. Sports 2000, kde mohou startovat i dvousedadlové prototypy do roku výroby 1998. V další sezóně se opět na závodní dráze shledáme i s GT vozy, které měli svoji premiéru v roce 2006.

 

Vláďa Rožánek

Sports Car Challenge 2008


 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge při truckách v Mostě © V Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose