www.car.cz
 

Nové čerpací stanice na 161,5 kilometru nové dálnice D47 již slouží
     4.12.2007 10:13 - tisková zpráva


SPOLEČNOST SHELL OTEVŘELA ČERPACÍ STANICE NA NOVÉM ÚSEKU DÁLNICE D47

Praha, 3. prosince 2007 – Společně s otevřením nového úseku dálnice D47 byl v sobotu 1. prosince slavnostně zahájen provoz 174. a 175. čerpací stanice Shell na odpočívce Antošovice. Ceremoniálu a přestřižení pásky se zúčastnili ministr průmyslu a obchodu ČR Ing. Martin Říman a generální ředitel Shell Czech Republic a.s. Ing. Pavel Šenych. Otevřením obou čerpacích stanic dokončila společnost Shell proces rozšiřování své sítě v České republice pro rok 2007.

Nové čerpací stanice se nachází na 161,5 kilometru dálnice D47. Představují poslední čerpací stanici na výjezdu do Polska a naopak první čerpací stanici při vstupu na území České republiky.

Každá čerpací stanice disponuje pěti obslužnými stojany s produkty Natural 95, Shell V-Power, Shell
V-Power Racing, Shell V-Power Diesel, Diesel Extra a Auto Gas (LPG). Řidiči kamionů mají rovněž možnost využít dva samostatné rychlovýdejní stojany. Jedno výdejní místo umožní motoristům natankovat palivo do vozu rychlostí až 40 litrů za minutu. Celkově tak jedna čerpací stanice obslouží až tisíc zákazníků denně.

Pro splnění přísných nároků na bezpečnost a ochranu životního prostředí společnosti Shell, jsou všechny nádrže dvouplášťové a každá čerpací stanice je vybavena samostatnou čističkou odpadních vod. Celková kapacita nádrží je 160 000 litrů paliva.

„Jsme velice rádi, že právě čerpací stanice Shell mohou nabízet své produkty řidičům na dálničním úseku D47, který bude mít po dokončení pro Ostravsko obrovský význam,“ řekl při slavnostním otevření Ing. Pavel Šenych, generální ředitel Shell Czech Republic a.s. „Vedle nabídky kvalitního paliva Shell vytvoříme také dvacet nových pracovních míst,“ doplnil Pavel Šenych.

Kromě prodeje paliv nabízí čerpací stanice i doplňkové služby, jako kompresor pro doplnění vzduchu do pneumatik nebo zázemí se sprchou pro řidiče kamionů. K občerstvení mohou řidiči využít restaurační koutek v prostorách čerpací stanice Shell.
Pro maximální zajištění bezpečnosti a ochrany zaměstnanců a zákazníků Shell jsou obě čerpací stanice v Antošovicích napojeny na “PCO – Pult centrální ochrany Policie České republiky“. Tento systém zabezpečuje přímé spojení s PČR v případě přepadení čerpací stanice.

Royal Dutch Shell plc
Společnost Royal Dutch Shell plc je registrovaná v Anglii a Walesu, má centrálu v Haagu a její akcie jsou kótovány na burzách v Londýně, Amsterodamu a New Yorku. Společnost Shell působí ve více než 145 zemích světa v oblastech průzkumu a těžby ropy a zemního plynu, výroby a marketingu kapalného zemního plynu a zkapalňování zemního plynu, dále výroby, marketingu a přepravy ropných produktů a chemikálií a projektů zabývajících se obnovitelnými zdroji energie zahrnující větrnou a solární energii. Další informace získáte na stránkách www.shell.cz. 



AMI Communications Shell Czech Republic
Dana Frumarová Petr Šindler

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Britské loučení Jana Kopeckého s Fábií WRC, foto týmu podruhé

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose